Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
Öykü
 

Hayat bugün bana ne demek istedi-2/ kedi

Kedi


Bu sabah evden çıkıp otobüs durağına doğru giderken, yan sitenin kaldırımı kenarına dikine park etmiş arabalar arasında ölü bir kedi gördüm. Başındaki yaradan kanlar akmış ve kurumuş, dili dışarda, tüyleri çiğle ıslanmış ölü bir kedi. Üzeri beceriksizce bir kaç ağaç yaprağı ile kapatılmaya çalışılmıştı. Ama bu, betonun soğuk rengi üzerinde parlayan yeşil yapraklarla dikkati onun üzerine çekmekten başka bir işe yaramamıştı. Ne üstünü örtebilmişti yapraklar, ne de bir kedi de olsa ölen ölümün o soğukluğunu. İki araba arasında unutulmuş, belki üçüncü bir arabanın çarpıp kaçtığı ve aslında ölü olduğu için değilde sadece insanları iğrendirmesin diye üstü yapraklarla örtülmeye çalışılmış bir hayvandı ölen.


Öyleyse.....


Bu sabah hayat bana ne demek istedi?


Hayat, ölümün her yerde karşımızı çıkabileceğini mi söylemek istedi? Ölüm heryerdedir diyordu hayat, heryerde karşınıza çıkabilir. Yaşamın olduğu heryerde ölüm de vardır, yaşamın nerede doğacağı belli olmadığı gibi; ölümün de nerede geleceği belli olmaz. Tıpkı iyiliğin olduğu heryerde kötülüğün de olduğu gibi, ya da kötülüğün olduğu heryerde iyiliğin olduğu gibi!


Ölüm heryerde karşımıza çıkabilir! Kedi gibi bir yol kenarında, bir araba bize çarpıp kaçabilir ve birileri, ölü olduğumuz için değil de bedenimizden akan kanlarla insanları iğrendirmeyelim, onlara ölümü hatırlatmayalım diye üzerimizi gazete sayfaları ile örtebilir. Kimileri de, kedinin yanından geçip gittiğimiz gibi, bizim yanımızdan geçip giderler umursamadan!


İşte o zaman bir hayvandan farkımız olmadığını anlarız.


Ama hala kedinin yanından geçip gideriz, bakışlarımızı o yandan kaçırarak! Ölümü görmemeye çalışarak!


Ama neden? Hayat bana bunu söylemiyor.

 
Toplam blog
: 101
: 429
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunuyum. Yüksek lisans ve..