Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '16

 
Kategori
Danışmanlık
 

Hayat çekirdeksiz üzüm

Hayat çekirdeksiz üzüm
 

Tercih sizin...


‘Neden hep terk ediliyorum?’ diye sordu bir danışanım. Bildiğim kadarıyla güzel giden bir ilişkisi vardı. Ama o da bitmiş. Çok şaşırdım. Ama o hiç şaşırmamıştı. Hatta beklediği sonucu almışçasına rahatlamıştı bile. Sanki ilişkisini yürütmek değil de bitirmek için çaba göstermiş gibiydi. Bir yandan da ‘Neden hep terk ediliyorum?’ sorusuna yanıt arıyordu.

Reiki ve danışmanlık seanslarımız ilerledikçe  ‘değersizlik’ duygusu  ve buna neden olan tohum olay (kaynak) açığa çıktı. Aslında üniversite yıllarında evliliğe giden ilişkisi, onu (ona göre acımasızca) terk etmişti. Ve o kişiyi hiç affetmemişti. Bu olay onda bir döngü başlatmıştı. Zaten hep terk edilmeye mahkumdu. Zihin yani ego, geçmişte yaşananları sürekli hatırlattığı için, güzel giden ilişkisini bile şu anda yaşayamayan danışanım için, ilişkinin geleceği zaten belliydi.

Seanslarımız ilerledikçe aslında onu terk eden kişiye değil kendine olan öfkesi açığa çıktı. Çünkü zorlama bir ilişkiydi. Ailesi tarafından onaylanan kişi danışanıma sözel şiddet uyguluyordu. Danışanım ailesine karşı çıkamadığı için devam ettirmek zorundaydı. Gerçekle yüzleştiği anda durumu kabullenmesi elbette kolay olmadı. Ama asla vazgeçmedi.

Sonra bir gün yolda onu gördü. Karşılaştıklarında artık ona karşı kin, nefret, kızgınlık, öfke gibi duygular hissetmediğini sadece merhaba diyerek yanından uzaklaştığını anlattı. Gerçekten çok rahatlamıştı.

Ego bize sürekli geçmişi hatırlatır. Ve gelecekte yaşanması muhtemel olan her şey için geçmişle karar vermemiz için zorlar. Şu anda olanın değerini bilmemek egonun en sevdiği oyundur. O oynadıkça biz daha mutsuz, huzursuz ve beklenti içinde yaşarız. Oysa ki şu andır önemli olan. Sahip olduklarımızdır. Bir kez bunu fark edersek ego devre dışı kalır. Arada bir yoklar elbette ama eski etkisi kalmaz.
Danışanımın rahatlamasını asıl nedeni o kişi veya kişilerle sorunun çözülmesi değil elbette. Artık egonun ne olduğunu bilmesi. Bir kez bildikten ve anladıktan sonra gerisi inanın çok kolay.

Hayat denildiği kadar zor değil... Zorlaştıran nedir sizce:)

Sevgiyle...

www.reikigunlugu.wordpress.com

 
Toplam blog
: 38
: 185
Kayıt tarihi
: 10.09.15
 
 

Reiki Master & Access Bars Uygulama & Bireysel Danışman ..