Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayat cesurları sever- Yaşam Koçu, Nlp uzmanı Özlem Aktaş

Cesaret nedir? Cesaret, korkuya rağmen, korkunun üzerine gidip, korkularınla yüzleşebilme gücüdür. 

Hayat cesurları sever, cesurları sever derken aptal cesareti alanları değil, hesaplanabilir riskleri alarak adım atabilenleri sever. Hayatta insanların çoğu cesurları sevmez, çünkü cesur kişiler onlara cesaretsizliklerini, oldukları yerde bir adım atabilme cesaretini gösteremediklerini hatırlatır. 

Risk alabildiğin ölçüde gelişirsin, ilerlersin, başarının basamaklarını bir bir tırmanırsın. Risk alamayan kişi güvendedir belki, ancak monotonluğun ve her gün tekrarlanan bir hayatın sıkıntısı içinde yaşamak zorunda olan kişidir. Monotonluk, her gün tekrarlanan hayat; sıkıcıdır, yaşamın enerjisinin içinde olamamaktır, yerinde saymaktır, olduğun yerde kalmaktır. 

Gelişmek, yaşamak, adım atmak ve başarmak istiyorsan, risk alabilecek cesareti gösterebilmen gerekir. İnsanların ne dediğine mi takılıyorsun, fikirlerine katılmayacaklarını veya dalga geçeceklerinden mi korkuyorsun? Kendine inanmıyor musun? Ben asla başaramam mı diyorsun? Hayatta biri dahi bir şeyi başardıysa, bunu sende yapabilirsin. Yapabilme gücü içimizde, sınırsız bir güce, potansiyele sahibiz, herbirimiz. Sadece ne istediğini, bu hayattan ne beklediğini bil, hedefin olsun, amacını belirle ve buna yürekten inan ve harekete geç. 

Başkalarının başaramazsın demesine rağmen harekete geç, cesur ol, evet cesaretin kırılabilir, tökezleyip düşebilirsin belki, ancak gerçek başarıyı yakalayanlar, düştükten sonra da ayağa kalkabilenlerdir. 

Unutma; hayat cesurları sever, korkakları değil. 

Sevgiyle Kalın..

Yaşam Koçu, Nlp uzmanı Özlem Aktaş 

 
Toplam blog
: 14
: 656
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

18.06.1979 tarihinde Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. 9 yıl bankacıl..