Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '16

 
Kategori
Deneme
 

Hayat dediğin

Hayat dediğin
 

SU EREM - YAŞAM KOÇU


Hayat nedir? Hiç düşündünüz mü? Hayat doğumumuzla başlayıp ölümümüzle biten bir yaşam mıdır sadece. Hayat herkese göre değişik şekilde yorumlanabilir.

Hayat yaşandı olsun diye yaşanmamalı. Aldığımız her nefeste içimizde mutluluğu, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü hissederek; arkamızda güzel duygular, dostluklar, arkadaşlıklar, eserler, işler bırakılacak tarzda yaşanmalıdır. İşte o zaman dolu dolu yaşadık diyebilir ve hayattan zevk alabiliriz.

Sabah evimizden çıktığımızda yüzümüzdeki tebessümü, bir günaydını tanıdıklarımızdan esirgemediğimizde, elimizden geleninin en iyisini yapmaya gayret gösterdiğimizde mutluluğu içimizde hissedebiliriz. Mutluluk deyip geçmeyin; bir insanın mutlu olması zor mudur?  Bence değil. Mutluluk sanıldığı gibi parayla satın alınamayacak bir duygudur. İnsanı; bir nasılsın, özledim, iyi ki varsın gibi sözcükler dahi mutlu edebilir.

Aslında hayat sanıldığı gibi çok karmaşık değildir. Hayat; sevmesini bilene, mutluluğu gökyüzüne baktığında dahi yakalaya bilene çok güzeldir. İllaki ters giden olaylar, acılar, hastalıklar, üzüntüler olacaktır. Bunlarda hayatımızın tuzu biberidir aslında. Düşünsenize bir; her şey dört dörtlük gitse insan mutlu olamaz ki. Çünkü aslında mutluluk yaşanan zorlukların arkasından gelen ferahlıktır.

Geçenlerde bir yerde okudum; “Hayat bir hikayeye benzer, mühim olan, eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır.” Diyordu.

Bizler de dilerseniz bugünden başlayarak şöyle bir hayatımıza göz atalım. Hayatımızda bizi mutlu edecek neleri ıskalamışız, sevdiklerimizi ihmal mi etmişiz, bizi sevenleri farkında ya da farkında olmadan kırmış mıyız. Aslında biz ne ile uğraşırken mutlu olmuşuz. Bunları bir düşünelim. Diyeceksiniz ki o kadar yoğunuz ki vakit yok. Lütfen bu bahanenin arkasına saklanmayalım. Dedim ya hayatı dolu dolu yaşamak, bir saat dahi vakit ayırarak bizi mutlu eden konularla meşgul olalım.

Unutmayalım ki; bana göre hayat insanlara sunulmuş bir armağan ve bu armağanı en iyi şekilde kullanmakta bizlerin elinde. Hayat çok güzel, nefes almak harika; şu bahar mevsiminde içinizde ki çocuğu uyandırarak doyasıya gülerek eğlenerek zevk alarak bir adım atalım; bakın neler hissedeceksiniz. 

 
Toplam blog
: 23
: 104
Kayıt tarihi
: 26.02.16
 
 

   02/08/1973 Füssen / Almanya'da doğmuşum. Yaklaşık 30 seneye yakın çeşitli firmalarda muhasebec..