Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat Defteri

Hayat Defteri
 



İnsan bir tuhaf oluyor bazı anlarda. Kolay değil hayatında yeni bir sayfa açmak, yeni bir işe başlamak, yeni bir çevreye girmek. Uzun yıllar çalıştığı sektörde bütün alışkanlıkların, yerleşmiş bazı davranış kalıplarının yeni dönemde değişeceğini görmek ve bilmek ne de olsa biraz korkutucu oluyor.

Göz açıp kapayana kadar seneler geçmiş. Neredeyse bir ömür sanki. Şimdi hepsi bitiyor. Yeni bir iş, yeni bir hayat başlıyor. Hayat defterinin yeni bir sayfası açılıyor. Üstelik biten seneyle bitiyor hepsi gelen seneyle de başlıyor. Biteni biliyor insan ama başlayan hakikaten bilinmezliğinin verdiği heyecanla ürkütüyor nedense.

Böylesi durumları biten evliliklere benzetiyorum ne ilgisi varsa. Yıllarca aynı yastığa baş koyduğu eşi gibi oluyor insanın işi. Bir yerden başka bir yere gitmek değil; iş alanının tamamen değişmesi durumu hani. Eşinden ayrılan bir insanın ilk anda içinde bulunduğu ruh halinin birebir aynısı da iş hayatında yaşanıyor. Edinilmiş ne varsa bitiveriyor bir anda. Düzen bozuluyor. Herşey bozuluyor. Çevre değişiyor, hayat değişiyor. Bu değişikliği kendi istemiş ve yapmış olsa bile insan mahzunlaşıyor ister istemez.

Hayat devam ediyor, geçen günlerin yazıldığı sayfalar kapanıyor gün be gün yeni sayfalar açılıyor insan ömründe. Güzel olan yeni yılda üstelik iki yeni yılın birden başladığı günlerde yeni sayfaya başlamak; gerçekten de yeni yepyeni bir hayata adım atmak. O defterin kapanış sayfasını da insanın kendisinin yazıp imzalayıp kapaması da başka bir mutluluk tabii.

Hayat işte :)


 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..