Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

19 Mayıs '10

 
Kategori
Dostluk
 

Hayat dersi

Hayat dersi
 

Kurbağa Misali....Hayat Dersi


Merhabalar...

Sevgili arkadaşlarım ve dostlarım..!

Evet, hayat dersi olarak daima pozitif düşünce insanlara kazanç sağlar. Belkide çoğunuzun bildiği gibi şu meşhur Kurbağa Misali - Hayat Dersi hikayesini isterseniz tekrar bir gözden geçirelim...

Hikayenin konusu özet olarak şu şekilde ;

Günlerden birgün kurbağalar arasında bir yarış düzenlenir. Kurbağaların ulaşması gereken nokta ise bir tepenin en üst noktasıdır.

Kalabalık bir grup onları alkışlamak ve yarışmalarını görmek için toplanmıştır. Bütün hazırlıklar yapılmış ve yarış başlamıştır. Aslında kurbağaları izlemeye gelenlerden hiçbirisi kurbağaların başaracağına inanmıyormuş ve birbirlerine şöyle diyorlarmış: " Boşuna yarışıyorlar, nasıl olsa başarılı olamayacaklar! "

Bu sözleri duyan kurbağaların bir bir umutları kırılmaya başlamış, her şekilde başaracağına inanan birkaç kurbağa tırmanmaya devam ediyormuş. Ancak onları izlemeye gelenler daha yüksek bir sesle bağırmaya başlamışlar: " Boşuna uğraşıyorsunuz, hedef çok yüksek, sizin oraya çıkmanıza imkan yok "

Bunu duyan diğer kurbağalarda yavaş yavaş yarışmayı bırakmış, kurbağalar yarışmanın bir hayal kırıklığı olmasından öteye gidemeyeceğini anlamışlar. Ancak bir kurbağa hâlâ tırmanmaya devam ediyormuş, bu sefer sesler iyice yükselmiş ve adına hitaben " başaramazsın " diyerek bağırıyorlarmış.

Son kurbağa hedefe ulaşarak yarışmayı kazanmış. Herkes merak içindeymiş. Ve diğer kurbağalar pes ettikleri için çok pişman olmuşlar. İçlerinden birisi başarılı olan kurbağaya doğru yaklaşmış ve onun kulağına fısıldayarak nasıl başardığını sormuş ve o zaman fark etmiş ki bu kurbağa yarışma sırasında hiç arkasına bakmamış ve dahada önemlisi " O sağırmış "

* N E T i C E *

* SİZ SİZ OLUN NEGATİF DUYGULAR TAŞIMA ALIŞKANLIĞI OLAN İNSANLARI DİNLEMEYİN...

* ÇÜNKÜ ONLAR SİZİN YÜREĞİNİZDE TAŞIDIĞINIZ EN GÜZEL UMUTLARI YOK EDERLER !!!

* İŞİTTİĞİNİZ VEYA OKUDUĞUNUZ SÖZLERİN NE DENLİ TESİRLİ OLDUKLARINI BİLİN...

* VE HER ZAMAN POZİTİF DÜŞÜNÜN !!!

* YAPAMAZSIN DİYENLERE KULAKLARINIZI TIKAYIN !!!

* KENDİNİZE İYİ BAKIN...!

Bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma sonsuz sevgi, selam ve saygılarımı sunarım efendim..!

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

* RESİM * KURBAĞA - İnternetden ALINMIŞTIR...

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..