Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '10

 
Kategori
Haber
 

Hayat dört satırdan ibaret

Hayat dört satırdan ibaret
 

türkiye gazeteciler cemiyeti seçim


Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri başta olmak üzere gündemdeki tüm konular basın mensupları olarak bizler için bir günlüğüne rafa kaldırıldı. Sebebine gelince; kamu yararı için çalışmak gibi bir amaçları olan bizlerin ocağı olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde seçim vardı. Hem de genel seçim havasında geçen bir seçim…

Bir yanda, 10 yıldır cemiyetimizin başkanı olan Orhan Erinç ile Turgay Olcayto ve Doğan Satmış bulunurken, diğer yanda ise Celal Toprak, Nuh Albayrak ve Ünal Tanık’ın bulunduğu iki liste arasında seçim yarışı vardı. Sabah saatlerinde her iki listede bulunanların tasnif etmediği bir liste dağıtılmaya başlandı. Fakat üçüncü liste tepkiler üzerine buhar olarak kayboldu. Babıâli’de yapılan seçim tam bir centilmenlik şeklinde gerçekleşirken, ilginç diyalogların yaşanmasına da seyirci olduk.

Oyların sayılması sürecinde sabah ezanına kadar oy sayım işlemi devam etti. Ben de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olarak hem oy kullandım, hem de oy sayım sürecinde görevli olarak tasnif ekibinde bulundum.

Gece saat 3 civarında mevcut başkan Orhan Erinç’in listesinin seçimden zaferle çıktığı hemen hemen anlaşıldı ve Erinç’i ilk olarak tebrik edenler karşısına çıkardıkları liste ile rakip olan Celal Toprak ile Hasan sarıçiçek oldu. Seçimler hem yeni yönetimin belirlenmesini sağlarken, hem de yıllardır birbirimizi görmeyen meslektaşları birbirleriyle buluşturmuş oldu.

Nuh Albayrak, Ünal Tanık ve Celal Toprak’tan oluşan listeye yandaş liste yakıştırmaları yapanlar olduğu gibi Orhan Erinç’in listesine de yakışıksız isimler takıldı. Bu seçimde rengini belli eden gazeteciler azınlıkta iken, rengini belli etmeyen gazetecilerin çoğunlukta olduğu gözlemlendi.


Soracak olursanız benim rengim belliydi hem de bayağı belli ettim. Ama benim açık açığa destek verdiğim liste birinci geldi ama sondan birinci (!) Yeni yönetimde yer alan başkan Orhan Erinç’e, Başkan Vekili Turgay Olcayto’ya, Başkan Yardımcısı Vahap Munyar’a, Genel Sekreter Sibel Güneş’e, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver’e, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay’a ve Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Ayhan, Ahmet Özdemir, Recep Yaşar, Doğan Satmış ile Arif Kızılyalın’a tebriklerimi ileterek, başarılar dilerim. Hayat 4 satırdan ibaret; Öleceğiz bir gün, gömecekler, Bir kaç gün övecekler, Sonra kalan malını bölecekler, Hatta memnun kalmayıp sövecekler...!

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..