Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Hayat Güzeldir

Hayat Güzeldir
 

:)


Uyumak iş günlerinde daha tatlıdır. Hafta içi sürünerek kalktığımız yataktan hafta sonları cin gibi gözlerle kalkarız. Uyumak için sıkı sıkı kapatırız gözlerimizi. Hafta içi 5 dakika fazla uyumak için neler yaparız halbuki. Acısını çıkarmak için zorla uyumaya çalışırız ama nafile. Başımıza ağrılar girer uyumaya çalışmaktan.

Çalışmaktan canımız çıkar. Beş dakika boş otursam da kendime gelsem diye yanar tutuşuruz. Hep şikayet ederiz işlerin yoğunluğundan. Kendimize vakit ayıramamaktan. İş olmasa da hiçbir şey yapmadan otursam boş boş deriz. Uzun bir izne çıktığımızda ne olur. Çalışmayı özleriz. Koşuşturmayı özleriz. Bütün gün yapacak bir şeyler olmadığından canımız sıkılır. Televizyon karşısında bir o kanal bir bu kanal oturur kalırız.

Uyumanın tadı işimiz olduğunda çıkıyor. Dinlenmenin de, boş vakitlerin de, tembellik yapmanın da tadı çalışmaktan geçiyor.

Sağlıklı olduğumuz zamanlarda anlamayız kıymetini. Ne zaman bir yerimiz ağrısa canımız ordadır. O zaman biliriz sağlıklı olmanın kıymetini.

Yanımızdayken anlamayız sevdiklerimizin kıymetini. Ya uzaklaşınca onlardan ya da kaybedince biliriz değerlerini. Keşke burada olsaydı deriz. Özlem içimizi oyar hele ki bir daha asla göremeyeceksek. Keşkelerimiz biriktikçe birikir eski günlere dair.

Şikayet edip sızlandığımız her durum aslında hayatın güzelliklerini görmemiz için gerekli olan yaşantılar. Hastalık da, uykusuzluk da. Gözlerimizin karanlıktan başka bir şey görmediği umutsuz durumlarımızda biraz da hayata bu açıdan bakmak herkese iyi gelecektir. Mutlu, umutlu, keyifli günler geçirmeniz dileğiyle...

 
Toplam blog
: 20
: 1266
Kayıt tarihi
: 08.01.08
 
 

İzmir'de yaşıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Düşüncelerimi yazmanın ve bunları paylaşmanın keyif..