Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '12

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Hayat imtihanları

Hayat imtihanları; cahillikle, okumuş cahillikle, doğru bildiğimiz yanlışlarla mücadele etmekle kazanılır.

Bunun için de;

.Doğru Türkçe ve doğru bilgi;

.Güçlü bir zihniyet, bir kişilik, bir karakter;

.Samimiyet, ahlâk, iyi niyet, bilgi, şuur, inanç, sağlık, akıl;

.Duyarlılık, ilgi, duygu, düşünce;

.Saygı, sevgi, algılayış, anlayış, insancıllık, eğitim gereklidir.

Fakat bunları salt çıkarcılara, cahillere, okumuş cahillere, bencillere, yalancılara, fitnecilere, kincilere, önyargıcılara, zancılara, uyuşmuşlara, uyuşturulmuşlara, kötü niyetlilere, alıştırılmışlara, kuşkuculara anlatamayız.

Yücelsel, dinsel, insansal, evrensel konularda doğru bildiğimiz yanlışları muhakkak düzeltmeliyiz. Bunlara karşı duyarsız, ilgisiz, bilgisiz, şuursuz, tedbirsiz olmamalıyız.

Şimdiye kadar ne öğrendiğimizi, ne öğrettiğimizi fark edip yargılamalıyız, sorgulamalıyız ki gelecekte de aynı hataları yapmayalım.

Eğer çocuklarımızı seviyorsak, düşünüyorsak; onların sağlığı, mutluluğu, rahatı, başarısı, huzuru, güveni, güvenliği, geleceği hakikatten umurumuzdaysa; kime, niçin, nasıl hizmet ettiğimizi gözden geçirmeliyiz. Yoksa yarın biz de kimsenin umurunda olmayız.

Birilerini haksız yere kötülemek, birilerine haksızca kötülük yapmak çok kolaydır. Fakat birilerini haklı yere övmek, sevmek, onlara haklıca iyilik yapmak, ödül vermek çok zordur.

Bu tür konularda birilerini uyarmacanın çok zor olduğunu biliyorum, bile bile yine de hergün beni anlayacak birini arıyorum. Gün geçtikçe bu bir kişi; belki bin, belki milyon kişi olacaktır. Çünkü bu milyon kişilerin kazandığı hayat imtihanları yalnızca beni değil, herkesi mutlu ediverir. Fakat hayat imtihanları insanlar hakikatten insancıl, adaletli, haklı, iyi, samimi, dostcan, saygılı, inançlı, bilgili, sağlıklı, yardımsever, cömert, anlayışlı, algılayışlı, ahlâklı, güvenli, güvenilir, iyi niyetli, çalışkan, barışçı olduğu zaman kazanılır.

Bunu sağlamak için de; doğru bir Türkçe Dil Bilgisi'ne ihtiyaç vardır. Doğru bir Türkçe ile öğretilmiş doğru bilgileri, ayrıca isimleri, örnekleri, şıkları, cevapları, soruları, tanımları, açıklamacaları, kuralları bilmeliyiz.

Fakat bu; "Güzel Türkçe!" deyip Türkçe'yi yozLAŞtırıcı, yapay sorunları ve çözümleri dile getirici kişilerin yüzünden az da olsa bir engeldir. Çünkü kişiler; doğru bildikleri yanlışlardan kolayca kurtulamazlar, ilk bilgi genelde "doğru bilgi" kabul edildiği için bu alışkanlıklarından da kolayca vazgeçemezler. Ancak umutsuz da değilim. Kısa bir zaman sonra tüm doğrular ortaya çıkacaktır.

Hayat imtihanlarını kazanmak için "Bir Güneş Doğuyor" ve "Türk'ün Türkçe İle İmtihanı" adlı kitaplarımı okuyabilirsiniz. Bu yaptığım şey; salt çıkar için yapılmış bir tanıtım değildir; üstelik millî, dinî, insanî yönlerden sizin için son derece uyarıcı, yararlı, gerekli bir hizmettir. Önerilerimi fark etmek için dikkate almalısınız!

Bu hizmetten haberi olucu bazı kişiler; hayat imtihanını yitirmek üzeredir, fakat henüz geç kalmış da sayılmazlar. 

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..