Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat kurtaran öneriler!..

Hayat kurtaran öneriler!..
 

Gelin bu gün bizler için bilim adamların araştırmalarından birisini daha birlikte inceleyelim.

Bilim adamlarının hayat kurtarmak için araştırıp insanların kullanımlarına sürdükleri öneriler nelermiş bir bakalım.

Bilim adamlarından endişe ve yorgunluğu giderip, performansı artıran 21 önerisi:

1- Uzmanlara göre her gün 40 gr. buğday, mısır vb. lifleri almalıymışız. Bu lifler enerjiyi artırıp, stresi azaltıyormuş.

2- Sabahları çıkarken soğuk ve sıcak duş almalıymışız. Önce ılık suyun altında durup. Ardından sıcak suyun altında durmalıymışız. Ancak başınızı suyun altına sokmamaya dikkat etmeliymişiz. Bu işlemleri 5 dakika tekrarlarsak kendimizi daha rahat hissedermişiz.

3- Her dört kadından birinin demir seviyesi düşükmüş. Bu da yorgunluk ve halsizlik yapıyormuş. Bu yüzden daha fazla demir içeren yeşil sebze, kurutulmuş meyve ve tahıl gevreklerinden bolca tüketmeliymişiz.

4- Daha bol balık, tavuk, peynir, fasulye ve yumurta yemeliymişiz. Çünkü vücut için gerekli Omega 3 bu besinlerde bulunuyormuş. Bu hormon da beyindeki mutluluk merkezini harekete geçiriyormuş.

5- Günde 2 ya da 3 litre su içmeliymişiz.. Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre bu oranlarda su içmek dayanıklılığı artırıyor, stresin azalmasına yardımcı oluyormuş

6- Dik durmalıymışız. Kambur durmak kasların daha hızlı çalışarak yorulmasına sebep oluyormuş. Kambur durmak nefes almamızı zorlaştırırmış. Dik konumdayken daha rahat nefes alınır, oksijen akciğerlere dolar, kan daha rahat dolaşırmış.

7- Yapılan araştırmalara göre sevdiğiniz müzikleri dinlemek stresi hafifletip, yorgunluğu geçiriyormuş.

8- Sabah kalkınca yapacağınız ilk iş dışarı çıkmak olmalıymış. Doğal ışık beyni harekete geçiriyor ve seratonin salgılamasına yardımcı oluyormuş.

9- Gün içerisinde şekerleme yapmalıymışız. Amerika’daki beyin sağlığı araştırmacılarına göre, 30 dakikalık kısa bir uyku bile insanları performanslarını olumlu etkiliyormuş.

10- Vücudun asit oranını dengelemeniz gerekiyormuş. Gereğinden fazla şekerli yiyecekler ve peynir aside sebep olur ve enerjiyi emermiş. Bu yüzden sebze ve meyve salatalarını bolca tüketmeliymişiz.

11- Doktorlar bizi mutlu eden şeyleri hatırlamamız için bir deftere yazmamızı öneriyorlarmış. Bunları okudukça sizi neyin mutlu ettiğini daha iyi bulabilirmişsiniz.

12- Düzenli yemek yemeliymişiz. Yemekler arasındaki uzun aralıklar şekerin düşmesine, dolayısıyla enerjinizin azalmasına neden olurmuş. Günde üç kez yemeği mutlaka yemeliymişiz.

13- Kaslarınızı hissederek enerji sağlamalıymışız. Mesela iki elimizi göğüs hizasında birleştirip ve birbirine doğru iterek, ardından başımızın üstüne kaldırıp ve bunu 5-10 defa tekrarlamalıymışız.

14- Güne iyi bir kahvaltıyla başlamalıymışız. Süt, 150 gr yoğurt, 1 muz, tereyağı, bal, fındık, cevizi karıştırıp yemeliymişiz.

15- Nefes alıp vermenin önemini kavramalıymışız. Derin nefes alıp vermek, nefes yolumuzu açar ve daha çok enerji almamızı sağlarmış. Her saat 3 ya da 4 kere derin, derin nefes alıp vermeliymişiz.

16- Cep telefonumuzu kapatıp, günün birkaç saatinde kimsenin bize ulaşamamasını sağlamalıymışız.

17- Düzenli olmalıymışız. Dağınıklık bizi strese sokarmış. Gereksiz yere panik yaparsak, bu stresle işlerimiz yolunda gitmezmiş. Bu kaosu yaşayıp stresimizi artırmamalıymışız...

18- Adımlarımızı artırmalıymışız. Daha fazla yürüyüş yapmalı, bol, bol merdiven çıkmalıymışız. Olabildiğince hareketli olmaya özen gösterirsek, kanın hızlı hareket etmesini, kaslara ve organlara giden oksijenin artmasını sağlarmışız. Bu da bizi rahatlatırmış.

19- Magnezyum almaya dikkat etmeliymişiz. Sebzelerde, fındıkta ve tahıllı ekmeklerde bulunan bu vitamin bize zindelik kazandırırmış.

20- Yiyeceklerdeki enerjinin hızlı emilimini sağlayan Co-enzim Q10, vücudun ürettiği bir antioksidanmış. Bu enzimin oluşmasını sağlayan yiyeceklere de brokoli, kahverengi şeker, kepekli ürünler, soya ve fındıkta bulunurmuş.

21- Bilgisayarla çalışırken aralar vermeliymişiz. Japon araştırmacılar, bilgisayarda çok oturanların endişe halinin arttığını, gözlerde problem yaşandığını ve beden ağrılarının çoğaldığını söylüyorlarmış.

Bilim adamlarının önerilerini okuduk ve uygulama için daha ne bekliyoruz!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..