Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayat mücadelesi dediğiniz şey birileri tarafından boynunuza takılan zincirlerden kurtulma çabasıdır

Hayat mücadelesi dediğiniz şey birileri tarafından boynunuza takılan zincirlerden kurtulma çabasıdır
 

Urfalı tarım işçilerinin hayat mücadelesi


Normal bir yaşamda hayat mücadelesi olmaz. Beli iki büklüm olmuş, ömrü çürümüş, dövmüşler, kovmuşlar, ölmüş, ömür boyu sürünmüş... Bu ne ya! Seninki diyor ki hayat mücadelesi verdim. Hayatın gerekirse ölmek diye bir bedeli olamaz; eğer ölüyorsanız birileri yaşasın diyedir.

Hâşâ Allah " kullarım beni yanlış anladınız aslında kader diye bir şey yok" dese bile  siz yine de kendinize bir kader yaratırsınız. "Yükselmek için mücadele verdim" Yükselmek nedir, sen kavak mısın? Nereye yükseleceksin? Haklısın, bu dünyada yükseldikçe kazancın artıyor. Yukarılarda para dağıtıyorlar herhalde.

Pasta belli, bir kişinin yükselmesi için bin kişinin alçalması gerekiyor. İşte sen bu aç köpek savaşlarında atıldığın sefalet uçurumlarında düşmemek için verdiğin tutunma çabalarına hayat mücadelesi diyorsun. Armut dalda, uzanıp almak kolay; biraz da alnın terlesin nolur. Ama vermiyorlar, alamıyorsun. Dereköyün kambur Kazım'ı işte  bu nedenle kambur.

Bir kişinin yükselmesi için bin kişinin alçalması gerekiyor çünkü aç köpekler  doyacak kadar kemiğe razı olmuyorlar, bütün dünyayı istiyorlar. Ama dünyada yedi milyar aç karınca var. Senin hayat mücadelesi dediğin şey işte bu imkânsızlık savaşı. Amerikalı altından gemi yaptırırsa Somalili elbette açlıktan ölür.

Boynundaki esaret zincirlerinden kurtulmadığın sürece sen bitersin hayat mücadelen bitmez.

 

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..