Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Deneme
 

Hayat oyunu

Çocukluğumuzdan, hatta bebekliğimizden beri oyunlar oynarız. Her oyunun bir kuralı vardır. Arkadaşlarımızla oynadığımız oyunlarda (Saklambaç, yakalamaca, futbol, evcilik vs..) her zaman kurallar bellidir veya belirlenir. Ancak eğer evde tek başımızaysak oyunların kurallarını koyan biz oluruz. Araba ile oynarken arabanın uçması bir sorun değildir; çünkü o kuralı biz koymuşuzdur veya bebeğimizin istediğimiz şekilde uyuması, karnının acıkması ve bizim onu jelibonla doyurmamız sorun değildir; çünkü biz oyunun kuralını öyle belirlemişizdir. Ta ki okula başlayana kadar. 

6-7 yaşlarına geldiğimizde artık kurallar dünyasına ve geri dönüşü olmayan yola başlamışız demektir. Her şeyin bir kuralı vardır. Oturmanın, kalkmanın, konuşmanın, susmanın, yemek yemenin ve hatta tuvalete gitmenin. İşte bu kurallar sinsilesi çevremizi sardığında artık onun esiri olmuşuzdur. Artık oyunu kurallarına göre oynamamız gerekmektedir ve bu kuralları biz yazmamışızdır. 

Okuma hayatımız biter ve işte bize her zaman bahsedilen gerçek hayata geçeriz. Bir kez daha geri dönüşü olmayan yola girmişizdir. Artık çocuk olmadığımızdan dolayı artık kurallar ağırlaşmış, oyuncular sertleşmiştir. Gerek özel hayatımızda (aile, arkadaş, sevgili…), gerekse iş hayatımızda kuralları yazanların kurallarına göre oynamadığımızda sorunlar yaşamaya başlarız. Ya oyundan atılır yada yedeğe alınırız. İşte o anda anlarız ki bizler artık oyunun kurallarını yazanların egemenliği altında ki köleler gibi olmuşuz. İşte bu noktada köle olmak istemeyenlerimiz oyunun kurallarını esnetmeye hatta yeniden yazmaya çalışırız. Ancak kurallar o kadar serttir ki esnetilemez ve değiştirilemez. Çünkü insanlığın doğuşundan itibaren konulan kurallar sadece çok iradeliler ve güçlüler tarafından değiştirelebilmiştir. Biz onlardan mıyız? 

Bu hayat oyununda hiçbir zaman kazanan diye bir şey yoktur. Karşı taraflar her zaman bir şeyler kaybeder ve kazanır. Bu durumda ya oyunun kurallarını sevip o şekilde oynamaya devam ederiz, yada topumuzu alıp gideriz. Bu kararı vermek ise ne yazık ki bize bırakılmamıştır. 

T.K 

 
Toplam blog
: 8
: 1126
Kayıt tarihi
: 31.01.11
 
 

Liseyi Üsküdar Fen Lisesinde okuduktan sonra Işık Üniversitesi Elektronik Mühendisliğini bitirdim. D..