Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Hayat Şarkısı hızlı başladı.

Hayat Şarkısı hızlı başladı.
 

 Dün günlerden salıydı. Salı geceleri Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz adlı dziyi seyrediyordum bir kaç hafta öncesine kadar. Meryem Uzerli'nin başrol oynadığı Gecenin Kraliçesi dizisi başladığından bu yana gecem iki dizi arasında gitgelle geçiyor. Önceleri beğenmediğim Gecenin Kraliçesi son iki haftadır ilgimi çekmeye başladı. Konuda  esrarengiz tarafların belirmesi, Uğur Polat, Funda Eryiğit gibi güçlü oyuncuların  canlandırdığı karakterler beni diziye bağlamaya başladı. Her nekadar zaman zaman Meryem'in sesi sinirime gidip saçları göz zevkimi bozsa da diziyi keyifle izliyorum. Bu arada Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı diziyi de ihmal edemiyorum. Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı mafya babasının sempatik tavırları, Deniz Çakır'ın efe , kendine güvenen hali, diziyi zevkle seyredilir kılıyor.

 Günlerdir yeni bir dizinin başlayacağı haberleri dönüyor televizyonda. Hayat Şarkısı adlı bu dizi de dün gece televizyonlarda başlayınca favorım  iki diziyi bırakarak onu seyredemedim doğrusu.

 Bu sabah televizyonumu açıp hergün zevkle seyrettiğim Aşk ve Günah adlı dizimi seyretmeye hazırlanırken dün gece yayına başlayan Hayat Şarkısının tekrarının oynadığını gördüm. Aşk ve Günah adlı dizinin yokluğuna üzülürken bari gece seyretmediğim yeni diziyi izleyeyim dedim. Zaten önceden yayınlanan fregmanlarında küçük bir kız çocuğunun bir oğlan çocuğuna evleneceğim ben senle diye hücumu çok ilgimi çekmişti. O yaşta bir çocuğun bu hırsı ve isteği bana antipatik gelse de yumuk gözlü sarışın kız çok sirin duruyordu.

 Hayat Şarkısı ilk dakikalarından itibaren beni televizyon başına bağladı hemen. Sabah işleri bırakıp neredeyse öğlene kadar televizyon karşısına esir olup diziyi izledim.

 Bursa'nın bir köyünde iki eski arkadaşın çocuklarının mantıksız evliliğini anlatan bu dizide dikkatimi Burcu Biricik'ın büyük başarı ile canlandırdığı rol çekti.

 Anladığım kadarı ile iki eski arkadaştan biri diğerine büyük kazık atmış ve bu sayede zengin olmuş. Köyde kalan diğeri ise iki kızı ve hasta eşi ile büyük sıkıntılar içinde yaşarken zengin olan vicdanını rahatlatmak için arkadaşına yardım etmeğe teşebbüs ediyor. Arkadaşı da bu yardımı kabul etmeyince yıllar sonra çocuklarını evlendirme teklifi ile vicdan azabını azaltmaya çalışıyor zengin arkadaş.

 Burada iki genç insanın yaşam kararlarını nasıl bir ebeveyn verir  diye düşünüyoruz . Hele bunlardan biri Almanya'da eğitim yapan bir genç olursa. Daha  8 yaşında zengin biri ile evlenip rahat yaşamayı kafasına koymuş kızın entirikaları sayesinde bu evlilik gerçekleşiyor.

 Bu arada son zamanlarda dizilerde dikkatimi çeken bir duruma değinmek istiyorum. Dizilerde hep kısa yoldan  ki bu zengin biri ile evlenmek de olabilir başka bir şey de olabilir, konusu işleniyor. Kişiler rahat ve varlıklı yaşamak için çalışmak, üretmek , okumak  gerektiğine hiç değinmiyorlar. Sanırım okumanın , çalışmanın, üretmenin artık para getiren aktiviteler  olmadığı fikri iyice yerleşti toplumumuzda. Ne diiyelim hayırlısı,

  Gelelim dizimize. Bursa ,İstanbul derken Berlin'e de uzanan ve güzel, entirikacı başrol oyuncusu , iyi tiyatrocu yan rol oyuncuları ile dikkatımızı çeken bu dizi sanırım kalıcı olacak.

 Ama gene de belli olmaz. Göç Zamanı adlı diziyi ilk bölümde beğenmiş ve yazmıştım. İkinci bölümünü izledikten sonra fikrim değişmeye başladı. 

 Hayat Şarkısı adlı dizinin en büyük hendikabı seçtiği gece. Daha önceden başlamış iki güçlü diziye karşı zorlanacak gibi geliyor bana. 

 Ben kanal yöneticilerine dizinin yayın gecesini değiştirmelerini  ve pek güçlü dizilerin olmadığı herhangi bir geceye yerleştirmelerini önereceğim naçizane.

 Ancak o zaman reyting canavarı ile başa çıkıp kalıcı olabilir dizi.

 Büyük emeklerle , masraflarla çekilen, bir çok kişinin umut bağladığı dizilerin bir kaç bölüm sonra yok olması içimi acıtıyor.

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..