Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayata dair eğerle başlayan her cümle

Hayata dair söylenmek istenen çok sözler vardır. Dünyanın her yerinde yaşamaya tutunan her birey beli bir yaştan sonra geride bıraktığı her şey için ya sızlanıp duruyor; yâda elde edemediği her şey için hayata yeniden başlaya bilseydim sözcüğünü vurgulayıp duruyor.


Eğer yeniden hayata başlayabilmek imkânım olsaydı bugün yaptıklarımdan, daha farklı bir duruş sergileyip, vurdumduymaz, daha çok hata, kusursuz olmamak için elinden geleni yapacaktım gibisinden düşüncelere üretip gitmektedir.

Eğer hayata sımsıkı sarılmak istersen önce sevdiklerini üzmeden var olan tüm inancıyla çevrene değer verip, daha güzel imkânlarda başarmaktır. Hayat sana bir şeyler katıyorsa buna da şükür etmek gerekiyor. Hayatın içinde bulunduğu her karesinde yaşanmış gerçek veya gerçek dışı düşünceler elbette mümkündür.


Eğer ile başlayıp giden uzun cümleler bizlere bir şeyler sunsa da aslında içinde bulunduğumuz her konum bir süreç ile başlayıp gidebildiği en son noktaya kadar gitmektedir. Yeniden başlaya bilsem, hayata neler yapmazdım benzeri cümleler kişiye katmak istediği olumlu bir süreç değil;

 

 

Her birey yaşadığı yaşta kendine yakışanı mutlaka yapmıştır. Hayata dair kimi bireyler için yaşadıklarında olumlu, kimileri içinde olumsuz düşünce, vakalar, dışlama etkisi vb kavramlar yaşansa da aslında hayat bizlere çok güzel şeyler sunmaktadır. Hele aldığımız her nefes için şükretmesinde bilmeliyiz.

Hayat geçmişi ile geleceği bizlere bıraktığı izlenimler tıpkı bir sonbaharda ağaçların yaprakların dökmesi, kış aylarında kar taneleri ve bahar aylarında görkemleşen doğa harikası gibi hayatımızda oluşturduğu değişik renkler, değişik mekânlar gibi sunup gitmektedir. Her şeye rağmen hayat kendi yaşında güzeldir. Eğerle başlaya cümleler kurmaktansa var olan olguda göze gelen tüm güzel şeyleri yaşamak gerekiyor.

 

...


 

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..