Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Bursa doğumluyum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Şiir, öykü, deneme ve röportajlarım Yansımalar, Agora, Patika, 16:45, gündem16, Olay Kitap, Bursa' da Yaşam, Bursa Defteri, Anılarda Bursa gibi dergi ve kitaplarda yayınlandı. 

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Osmanlı’nın sonu Hürrem oldu, Muhteşem Yüzyıl’ın sonu Meryem Uzerli olur mu?..

Bizim toplumda, özellikle de sanatta işin kendini patron sananları vardır, bir de onları patron sananlar vardır. Ve bu sistemin aksine biri çıkıp "Ben sizi "patron" kabul etmiyorum, siz de ben de bireyiz, hepimiz eşitiz, beni manevi-maddi sömüremezsiniz," demeye kalkarsa hemen hiç kimse onun yanında yer almaz. Tatlı su solcusudur çoğunluk. Dik durana ya sinir olur patrondan çok patroncu kesilirler, ya da bukalemun gibi renk vermezler, suspus olurlar, sesleri çıkmaz. Laftadır adalet anlayışları. "Meryem Uzerli ülkesinde ünsüzün tekiymiş, burada bir şey olmuş." Bu zihniyet vardır, bizim sanat anlayışımızda. Ünlenmek çok önemlidir ve birine destek olmuş görünüp onun üzerinden nemalanmak istenir. Erdem de onların olsun istenir, reklâm da. Bu olayda, karşımızda hakiki, kanlıcanlı, yaşayan bir insan görüyor ve bu alışverişleri üzerinden silkip atan, özgürlüğüne sahip çıkan Meryem Uzerli'yi iki yıldır ilk kez bu kadar benimsiyorum.

31 Mayıs 2013 18:22
Birce Akalay diye biri

Merhaba, diziyi bu sezon izleyemedim ama ilk iki dönem için diyebilirim ki, bu yazınızla neredeyse Birce Akalay'ın oyunculuğuna dair fikirlerime tercüman olmuşsunuz. Yazınız için teşekkür ve tebrik ediyorum. Ayrıca Sündüs Hanım'a da katılıyorum. Sultan karakterini canlandıran Ayşegül Günay iki yıl önceki ödüllerin yardımcı kadın oyuncu dalında aday bile gösterilmediğinde inanmakta zorluk çekmiştim. Dizi tüm oyunculuklar dahil, mekânıyla, atmosferiyle, müzikleriyle, hikâyesiyle sardı sarmaladı.Tüm emeği geçenlerin eline sağlık.

28 Kasım 2012 22:14
Turkey, Hindi ya da Türkiye...

Keyifle ve bir solukta okudum. Devamını merakla bekliyorum. :))

11 Eylül 2011 21:30
 
Toplam blog
: 3
: 14692
Kayıt tarihi
: 30.07.06