Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '06

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Hayata dair ne yapmayın kılavuzu-1

Hayata dair ne yapmayın kılavuzu-1
 

Etrafta pek çok yazı uçuşuyor hayat hakkında. Başarının binbir yolu. Aşkı elde tutmanın yolları. Sevgilinizi nasıl baştan çıkarırsınız. Nasıl seksi olunur. Ya da mülakatta neler yapmayın. Ne yaparsanız batarsınız. Kendinizi nasıl kabul ettirirsiniz. Maktülü nasıl bilirdiniz gibi.

Herkes kendince hayata dair bizleri hazır ve de nazır tutmanın yollarını anlatmakta. bizim için, bizim adımıza iyi ve doğruyu dayatmakta. ciddiye alıp almamakta serbestiz. de nedir bu şunu yapmayın bunu etmeyin yok aşksız kalırsınız yok işsiz, yok parasız kalırsınız, şöyle olursanız bilmem ne, böyle olursanız bilmem ne. tehditleriyle dolu yol haritaları.

"YEEEETEEEERRRRRR" diye bağırılacak bir tepe başı varsa gidelim ordan para verip bağıralım herşeye.

bırakın bana hayatımı kendim karşılayayım ya. kendim bileyim ne yaparsam ne, ne yapmazsam ne. sonuçlarıma katlanayayım. kafamı duvara vuracaksam vurayım. ama kafayı duvarlara vurmama kılavuzunu bilmeyeyim yaa.

çocukkenden başlıyor bu "yapma etme aman yapma aman etme yok düşersin yok kalırsın yok ölürsün yok ne."

hayatı yaşamıyoruz biz dostlar. biz yaşanmış hayatların altına konmuş kopya kağıtlarının da altındayız. üstümüze yazılmakta. başkalarının hayatları. biz keşifler çağını yaşayamamışız. bilgi çağındayız biz. hayat ve bilimum herşeyin bilgileri yığını çağı. modern hayatlarımızda keşifler çok uzak bize. vakit yok çünkü keşiflere. giderek şu hale geleceğiz;

evden dışarı adımını atmayıp, 6 yaşından itibaren okuma yazma öğrendikten sonra başlayacağız bilgisayar başında hayatı öğrenmeye. sonra, karşımızda insan prototipleri ile elimizdeki mini her daim net bağlantılı cep telefonu bilgisayarı televizyonu uydualıcısıyla dolaşırken diyelim biriyle tanışacağız. hemen adını google a yazıp kimmiş öğreneceğiz. yok yaramaz bu, google da bile dogru düzgün bi halt edememiş hayatta ne edecek deyip es geçeceğiz.

sonra işe girmek için netten mülakata gireceğiz netteki tüm faaliyetlerimizi cvlerimize girmiş olduğumuzdan yüzyüze geldiğimizde konuşmak yerine hep beraber internette dolaşıp ne gün nette ne yaptığımızın kayıtlarını inceleyeceğiz. bize sorulan soruların cevaplarını biz vermeyeceğiz. google verecek.

sonra aşık olup olmamak gerektiğini ve doğru kişi doğru zaman ve doğru mekanı bilmek için google a soru yollayacağız. google bize 985,247 olasılık bulduktan sonra ilk sayfadaki 10 olasılık üzerine karar verip sokağa çıkacağız.

birisiyle buluşup yemek yedikten sonra ilk geceden ne yapmayalım kılavuzundan okuduklarımızı uygulayıp o kişinin doğru kişi olmadığını cep telefonumuza mesaj olarak isteyeceğiz doğru kişiyse 1 e yanlış kişiyse 2 ye basacağız .

sonra biraz uzun yaşarsak hayatta uzun yaşamanın kılavuzunu ezberleyip o andan itibaren herşeyimizi kısıtlamaya başlayacağız. çünkü şimdiye kadar bizi o yaşımıza getiren herşey yanlıştır ve muhtemelen tesadüf eseri yaşamaktayızdır.

sonra yaşlanmaya başladığımzı farkettiğimizde kendimizi bir scannera koyduracağız. bu scanner bize hayatımızı taradıktan sonra google'a soru gireceğiz doğru yaşayıp yaşamadığımızın bilgisini almak için. google bize doğru yaşanmamış hayatlardan 6,254,354 olasılık çıkarıp bizim hayatımızın da muhtemelen tamamen yanlış yaşanmış hayatlardan biri olduğu gerçeğini gösteren bir sürü araştırma sonucu ve makale çıkaracak.

sonra ölmeden önce doğru ölmenin kılavuzunu arayacağız. ölmeden önce nasıl ölünür diye kitap varsa da okuyacağız. böylece herşeyi bilmiş ve fakat yaşamamış olarak öleceğiz huzur içinde.

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..