Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayata dair

Hayata dair
 

Her güzel şey gibi bir gün inanın bu hayata bir daha dönmemek üzere veda edeceğiz. Ne bir daha gökyüzünü, ne güneşi, ne yıldızları, ne de ayı görmeyeceğiz. Yalnızca onları mı düşünün bakalım, daha neleri göremeyeceğiz, duyamayacağız. Sevdiklerimizin sesini bir daha hiç duyamayacağız, o en çok sevdiğimiz müzikleri bir daha hiç dinleyemeyeceğiz. Şikayet ettiğimiz o soğuk kış gecelerinde ısınmanın keyfini belki de bir daha hiç hissedemeyeceğiz.

Dusunun bakalım, en sevdiginiz seyleri bir dusunun; o kadar cok ki. Acaba su an yasamayanlar sadece yerimizde olabilmek icin neler vermek isterlerdi bir an yerimizde olabilmek icin. Oysa biz neleri dert ediniyoruz ve yasamanın ve saglıklı olmanın ne kadar guzel oldugunu anlamadan hayatın bizden gidisini nasılda yasamadan seyrediyoruz. Bir dusunun bakalım.

Sabahları 'aman yine pazartesi oldu ise gidecegiz' diye mızmızlanıp sonra asık bir suratla gune basladıgımızı bir dusunun. Ya da bizi bekleyen ev islerini. Hepimiz cogu zaman yaparız bunu. Oysa her gun yepyeni bir gune baslamanın keyfine bir varırsak, hayatı iliklerimizin son damlasına kadar yasayabilirsek eger goreceksiniz gunler su gibi gecmeyecek, gokyuzu daha bir guzel parlayacak, yagmur daha guzel ıslatacak topragın kokusunu icimize sindirerek.

Her gun aynaya ilk baktıgımızda gormeye alısık oldugumuz yuzumuzun aslında cok guzel oldugunu, burnun kasların nasıl olursa olsun sadece sana ozel oldugunu bir farkedebilirsen eger ve o guzel gulusunu esirgemezsen kimseden inan hayatın ta kendisini doyasıya, kaygısızca, her zerresini hucrelerine doldurarak yasarsın.

Sevgiliniz sizi terk etmis olabilir, ya da en sevdiginiz ebeddiyen yanınızdan ayrılmıs olabilir; evet gercekten cok acı ama acıyı da yasamak hayatı dolu dolu yasamaktır; unutmayın oluler aglayamaz. Doyasıya aglamayı da bilin.

Bu sabah hic tanımadıgınız birisine yardım edin. Bunu icinizden gelerek yapın, ornegin bir yayaya soylenmeden yol verin ya da bir arac surucusune. Gozleriniz sevgiyle acılsın dunyaya. Bir deneyin, ne kaybedersiniz. Cıceklerinizi severek sulayın, daha guzel acacaklar buna emin olun. Cocuklarla oyun oynayın bugun; yasayamadıgınız cocuklugunuzu yasayın onlarla.

Gunesi gorunce gunun baslaması gibi, siz de sevgiyle baslayın gune. Goreceksiniz ki yureginizin hic bu kadar buyuk oldugunun ve hayatın bu kadar guzel oldugunu hic farketmediniz simdiye kadar.

Hic bir sey icin gec degil. Haydi ne kaybedersiniz?

 
Toplam blog
: 2
: 990
Kayıt tarihi
: 19.02.07
 
 

Ben halen New York'ta tıp alanında master yapmaktayım. Müzik, resim, şiir ile ilgileniyorum. Düşün..