Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayata dair

Keşke; severken koşulsuz sevebilseydik beklentileri en sona erteleyip sevmeyi bile beceremiyoruz bazen .Yaşanmış o kadar hikaye vardır ki bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında bir su damlası, saklı kalanlar ise bir okyanus gibidir. Dalgaların büyüklüğü ve haşmeti bile korkar karaya yaklaştıkça sırlarının açığa çıkacagını bilircesine beyaz köpükle kapatır kendini yumuşak ve kırılgan sahile.
Nerissa' da sırlarla dolu hayatın içinden biri, saklamak zorunda olduğu yada şöyle desem daha doğru bir yaklaşım olacak başkalarına zarar vermemek adına gizlediği ve kaçarak uzaklaştığında ne kadar kötü yaşanmışlık varsa geride bırakacağını düşünmüştü hayatına ve geçmişine dair.

Ne olabilir bu ? Tabiki ihanetin bedelini kendi ödemek zorunda kalan yalnız bir kadının hikayesi. Çok sevdiği arkadaşının bir gün kocası ile olan ilşkisinden haberdar olur hemde o kadar kötü bir şekilde bunu öğrenir ki kendisine mi yoksa çok sevdiği kızının böyle bir olaya şahit olduğunu öğrendiğine mi üzülsün.Kızının hergeçen gün kendisinden bir adım daha uzaklaştığını gören anne daha olayın farkında bile değildir nedenini bilmediği bu arada uçurum olmaya yüz tutan anne ile kızın ilişkisi biraz daha derinleşmeye başlayınca günlüğünü okumaya karar verir her zaman düzenli olarak yaptığı gibi ama bu kez sanki farklıdır hisleri ve daha bir özenle açar defterin sayfalarını okuduğunu anlamasın diye kızı.Çünkü bilir anlatmak istemediği ne varsa defterinin bayaz sayfaları arasına hapsetmeyi sevdiğini, kötü hissettiği duygularını kilitler zamansız açığa çıkarlarsa vereceği zararları düşünerek.

Annesi okuduğu zaman yaşadığı o acıyı hala kendine bile itiraf edemesede kızının ne kadar acı çektiğini bilir çünkü en çok güvendiği babası onun gözü önünde annesinin arkadaşı diye bildiği başka bir kadınla birliktedir.Birde özür dilemesi gerektiğini söyleyen babasının''....ablan çok üzgün ağlıyor git gönlünü al''derken kızının gelecekte erkeklere olan güven duygusunun bittiği o pazar sabahından sonra, tamamen onun hayatını etkileyeceğini hiç düşünmüşmüydü acaba.
Sonrası nemi oldu anne kız çok uzaklara yelken açtılar; aman eski dostluklara ve kimseye zarar gelmesin diye içlerinde gönül kırıklıkları ve sırlarıyla beraber. Acıyıyan hep ikisi olmuştu ve öylede kaldılar ama herşeye rağmen anne kız bir arada yaşam mücadelesi verirken, bütün bunları yaşatan o kadının vicdanı rahatmıdır acaba, keşke bir gün o kadınla yüz yüze gelebilsem ve sorsam ama bu saatten sonra ona değmez zaten daha önce yapılmalıydı belkide keşkelerin olmaması adına hemde çok önce.
Bu arada anne ile kızı ülkelerine geri döndüler çok zor da olsa ikinci bir başlangıç yaptılar sevgilerinden aldıkları güçle. Hala iki arkadaş gibi bir evde yaşıyorlar annesinin hep özlem duyduğu üniversiteyi birlikte kazanan iki arkadaşın bir evi paylaştığı gibi mutlular mı evet HEM DE HERŞEYE RAĞMEN. Çünki sevmeyi biliyorlar incitmeden korkarak fakat incinmeyi de göze alarak.

 
Toplam blog
: 10
: 770
Kayıt tarihi
: 02.10.07
 
 

1966 doğumluyum. Lise mezunuyum, hayatımın bir bölümünü daha doğrusu altı yılını +yurt dışında geçir..