Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hayata doğan güneş

Hayata doğan güneş
 

Sabah oluyor, tan yeri ağarıyor. Renkler beliriyor yeşiliyle mavisiyle. Önce karanlık sonra da gri renkler, rüzgarın önüne kattığı bir sis perdesi gibi kalkıyor yeryüzünden. Renkler beliriyor alıyla moruyla.

Kuşlar ötmeye başlıyor sabahla birlikte. Uçuşuyor her biri başka yöne. Her birinin kanadında başka neş’e, dağıtmak için çırpınıyor yeryüzüne. Rengarenk kuşlara binbir şekil ve renkte kelebekler katılıyor. Gökyüzü mavi, gökyüzünden renk çalıyor gah çırpan gah süzülen kanatlar.

Deniz mavi, mavi olmasına mavi de, binbir renk ışıldıyor üzerinde güneşle birlikte. Bir yandan yosun ve tuz kokusu sarıyor her yeri, bir yandan ışıltının ahengi. Işık gıdıklıyor denizi, deniz duramıyor yerinde. Binbir çırpınışla katıla katıla gülüyor sanki. Her bir ışıltı başka bir gülümseme.

Renkler beliriyor önce gözlerde sonra tende. Mutluluk kokusu sarıyor her yeri, içimde, derinlerde sonsuz bir gülümseme. Sabah oluyor, tan yeri ağarıyor. Renkler beliriyor ışıkla birlikte, hayatın renkleri. Bir peri masalı anlatıyor renkler, dinlemeye doyulmuyor.

Sabah oluyor, tan yeri ağarıyor. Kış bitiyor bahar geliyor rengarenk çiçeklerini alıp. Yatıya kalıyor bahar, bununla kalmıyor, yerleşiyor evime. Her bir odamda başka renk, her bir renkte başka koku. Sarmaş dolaş oluyor içim renklerle kokularla. Kış bitiyor bahar geliyor en bereketli yağmurlarıyla. Dinmez bir ıslanma isteği, yanında hediyesi. Karlar eriyor, berrak sular akıyor yamaçlarımdan. Binbir çakıl taşı türüyor akan sularla içimde, her biri ayrı bir mutluluk. Kış bitiyor bahar geliyor her bir dalımda binlerce tomurcuk uyanıyor. Kış bitiyor bahar geliyor her bir tomurcukta başka çiçekler açıyor.

Sabah oluyor, tan yeri ağarıyor, güneş doğuyor hayatıma. Isıtıyor, mevsimlerimi değiştiriyor.

 
Toplam blog
: 88
: 912
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

1969 yılında Tarsus'ta doğdum. İktisat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Amatör olara..