Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayata kaldıgımız yerden başlamak..

Hayata kaldıgımız yerden başlamak..
 

Çocukken.. bir gece yarısı,güzel bir rüyadan uyandıgımda ansızın..kendi kendime kızardım uyandıgım için..yine o güzel rüyanın devamını görmek ugruna zorlardım kendimi uykuya..Bazen uyur aynı rüyanın devamını görebilirdim ve mutlu olurdum.Anlatırdım sabah uykumdan kalkınca evdekilere de.. bana inanmazlardı.''Hadi canım öyle şey mi olurmuş..rüyanın devamı mı olurmuş..arkası yarın mı bu?.. ''derlerdi bana.Ama ne bileyim görürdüm işte..

Kendimize ait bir dünya beynimiz.İçinde neler yaşanıyor siz de bilirsiniz!?!bir ülke gibi aynı..içinde yaşayan insanlar..gerçek dünyada kaybettiğimiz insanlar..kavga ettiğimiz insanlar..yarattıgımız olaylar.. hayallerimiz..kendi kendimize inşaa ettiğimiz bir ülke orası..her insanın beyni apayrı bir ülke..savaşlar da olabiliyor, barışlar da....önemli olan insanın kendi kendine yaptıgı iç savaşıdır..mutlu olmak veya ülkesini mutsuzluga terk etmek insanın kendisine kalmış bir olaydır..

Bizler ilk önce kendi beynimizdeki ülkede mutlu olmayı becerebilmeliyiz..kendi içimize aldıgımız insanlarla iyi bir dialog içerisine girdiğimizde kendi iç huzurumuzu bulabiliriz..kendi iç dünyasında sürekli atışma halinde olan bir insan profili, olumsuz bir tablo çiziktirir görüntüde sonuç olarak..

Kendi içimizde iç hesaplaşmalarımızı dürüstçe yapabilmeliyiz..sürekli degişen dünyamızda degişimlere açık olabilmeliyiz.Bazı insanlar kendi iç sesine cevap vermekten korkarlar..Kendi sıg dünyalarında nasıl alışmışlarsa yaşamaya öylece devam etmek onlara kolay gelir..kendi degişimleri onları ürkütür..korkutur..Bildik..tanıdık..ama mutsuz bir yaşam onlara daha kolay gelir.Kendi içindeki her degişimi bir risk olarak algılar..yaşadıgı her ne ise yanlış anlaşılma korkusunu beraberinde getirir..

Yüregimizde var olan cesareti,yine yüregimize gömmüş bir şekilde ömürlerimizi tüketiriz..yaşamımızda asla yeni arayışlara girmeye cesaret edemeyiz..beynimizdeki o küçük ülkede yaşamak bize daha güvenli gelir..sıg yaşamak daha güvenlidir..sıg yaşamak yaptıgımız hatalardan daha kolay geri dönebilmeyi saglar çünkü..zaten,yaşadıklarının dışına çıkabilme cesareti de yoktur çogu zaman insanın beyninde..

Her şey kendi beynimizde sonuçlanır..Mutlu veya mutsuz olmamıza neden olan olgu aslında, kendi iç dünyamız olan beynimizdir..

Mutluluk ise;kendi iç dünyamızla barışık olmamız ve..yaşamdaki güzellikleri keşfetmemizde gizlidir..Yaşamın içerisinde ne arıyorsak onu bir gün mutlaka bulabiliriz..Ve mutluluk daima küçük ayrıntılarda gizlidir..zaten önemli olan da o küçük güzelliklerin farkına varabilmekte degil midir?.

İnsanlar kendi ülkelerinde ne yaşamak isterlerse yaşamakta özgürdürler..ne de olsa bizler o ülkelerin hakimi degil miyiz?istediğimizi yapabiliriz.. orada her şeye karar verme yetkisine sahip olan bizleriz..

Her ne olursa olsun,hayata kaldıgımız yerden yerden devam edebiliriz..tıpkı yarım kalan güzel rüyalarımıza kaldıgımız yerden başlamayı istemek gibi..sıg yaşamaktan kurtulup derinliklere ulaşabiliriz..mutluluk içimizdeki derinliklerde saklı olabilir..

sevgi'yle..

resim:devinantart

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..