Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Hayata sözü olan kadınlara selam...

Hayata sözü olan kadınlara selam...
 

Dünya emekçi kadınları birlik mücadele ve dayanışma gününde kadına şiddet haberleri öne çıkıyor. Daha yeni Pendikte Azeri bir kadın dört kurşun ile veda etmiş hayata. Ölüm olunca medyada hiç olmadığı kadar yer buluyor kadın. Yüzleri mor kan oturmuş güzüyle umutsuzca bakıyor  olmayan vicdanı, olmayan insanlığımızı seyretmek için, bakıyor bakıyor.

 

Kadın anne, eş bacı, abla…

Kadın taşerona çalışıp üç kuruş asgari ücret alacağım diye günde 12 saat çalışıyor ve akşam eve geldiğinde başka dünyanın kadınlarının oynadığı diziye takılıp gidiyor yorgun bedenine çöken ağırlık mutsuz göz kapaklarını kapatıyor ağır ağır.

 

Kadın evde dünyanın yükünü omuzlamış, iki yakası bir araya gelmeyen bütçeye uygun yemek menüleri hazırlıyor, mucize yaratıyor yoklukta içine gram ile et karıştırdığı yemeğe kaşık sallıyorlar çoluk çocuk.

***

Kadın okumuş, erkek egemen dünyada vicdan yazıları yazdığı işinden kovulmuş ya da süresiz izne ayırmışlar “erkek” diye ortalıkta kalem sallayan hödüklüğün vesayetine şerh koyduğu için.

***

Kadın, hani uğruna kara sevdalara düştüğümüz. Nazımın dediği gibi ‘uğruna hapis yatıp öldürdüğümüz’, kadın…

***

Kadın bacımız olunca namus belasına uğruna kıyamet koparırken iki sokak ötede taciz ettiğimiz başkalarının bacısı; başını öne eğip kaçarcasına saklanıp gitmesiyle daha bir havladığımız!

***

Kadın, kadınlar.

Kalemini, yüreğini satmadığı için egemenin bir biçimde demir parmaklıkların arkasına tıktığı kocalarını bekleyen eli öpülesi kadınlar.

***

Üniversiteli, üniversiteli kadınlar…

Haksızlığa yanlışa alçakça süren riyaya isyan ettikleri için gaz ve cop destekli tekmelerle sınanan kadınlar. Onursuz bir tekmeyle kalçası kolu kırılan kadınlar…

***

Kadınlar, kadınlar kadınlar… Çiğeri beş para etmeyen adam müsvettelerine boyun eğmek zorunda kalan kadınlar.

***

Kadınlar kadınlar kadınlar…

Eve kapatılan, ikinci üçüncü eş olmak zorunda kalan kadınlar.

….

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününü kutlu olsun.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..