Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '15

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Hayatı değiştirmek için olumlu düşünmek yeterli mi?

Hayatı değiştirmek için olumlu düşünmek yeterli mi?
 

Sadece düşünce düzeyinde değiştirmek sözde mümkün gibi görünse de, pratikte mümkün değildir. Bu, sadece değiştirdiğini sanmaktır.

Sorunlarını çözmek için bana başvuran kişilerden en çok duyduğum söz “Ben her şeyin farkındayım, sorunumun ne olduğunu ve neler yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum.” oluyor.

Sorunun ne olduğunu hatta bunun yerine olması gerekeni de biliyorlar. Ama bakıyorlar ki sorun hala olduğu yerde duruyor, hiç değişmemiş. Hüsrana uğruyorlar. Sonra da “Ben böyleyim, değişemem.”diyorlar.

Bu kadar bilgiye, farkındalığa rağmen hayatlarını değiştiremiyorlar. Neden?

Bunun yanıtı bilinçaltında gizli. Bilinçaltı, bir bilgisayarın işlemcisi gibidir ve bilincin işlemcisinden milyon kat güçlüdür.

Örneğin,  “Ben başarılı, iyi ilişkiler kurmak isteyen bir insan olmak istiyorum.” diyen bilincinize karşı bilinçaltı kayıtlarınız “Sen buna layık değilsin, bunu başaramazsın.” diyorsa çok zayıf olan işlemci (bilinç), milyon kat güçlü olan işlemciye karşı (bilinçaltı) çalışıyor demektir.

Bu meydan okumayı kimin kazanacağı belli. Tabii ki bilinçaltı.

Peki, yapılması gereken ne?

Duygularınızın farkına varmak. Çünkü birikmiş olumsuz duygular algıları ve anlayışı çarpıtan bozuk enerjilerdir. Bilinçli verdiğinizi sandığınız kararların çoğu, siz farkında olmasanız bile, bu birikmiş duyguların güdümündedir.

O halde önce sorunları yaratan nedenlerin birikmiş duygular olduğunu ve iyi hissedebilmek için bu duygulardan kurtulmak gerektiğini anlamalısınız.

Kendi gücünüzü fark etmenizin ve kullanmanızın önündeki engeller geçmişin olumsuz kayıtlarından başka bir şey değildir.

Yeni kayıtların nasıl yapılacağını ve kayıt tuşunu doğru şekilde kullanabilmeyi öğrenmek olumlu düşünmenin kapılarını açar.

HİPNOTERAPİ, NLP, EFT gibi teknikler yeni anlayışları oluşturmada size harika çözümler sunar.

www.banuimer.com

 

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..