Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Hayatı detoksla…

Hayatı detoksla…
 

Yenilenmek gençleşmek için...


Bahar gelse, çiçekler açsa kuşlar cıvıldasa da maalesef metropol hayatlarında hava yeteri kadar tazelenmiyor. Soluduğumuz hava içerisinde, yuttuğumuz, tenimizdeki gözeneklerden içeri aldığımız zararlı kimyasalların haddi hesabı yok.
Hem ruhen hem de bedenen kirlendiğimiz dünyamızdan arınabilmek adına bir şeyler yapmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu kimyasallardan arınmanın yolları var elbette. Vücudumuzu yenilemek adına hep birlikte detoks yapmayı öneriyorum. Detoks yöntemleri paylaşmak istedim bugün.

Yöntem: Yaşasın çok tatlı bir yöntem. Bitter Çikolata Çılgınlığı:
çikolata-ile-gelen-sağlık (1)

O masum yaramazlık hallerimizde sığındığımız çikolata, eğer bitter ise bakın neler yapıyor?

Siyah çikolata beden için en faydalı çikolataymış. İçeriğindeki yüksek konsantrasyonlu polifenoller sayesinde vücudun, serbest radikallere, kansere ve kalp hastalıklarına karşı korunma gücümüzü arttırıyormuş.%77 kakao içerikli bir parça bitter ile sağlığımızı korumak mümkünmüş. Ay hiç de sevmezdik ama neyse….

Sevdim ben bu bitteri…

2.Yöntem : Organik boya hareketi:

12745420_218432961838731_2126378899769969605_n

 

Bahar yaz en çok insanın yenilenme isteğinin arttığı dönemlerdir. Ev duvarlarımızın rengini değiştirmeyi tercih edeceğimiz bu dönemde yapmanız gereken gerçek bir detoks için duvarlarınızda kullanacağınız organik boyalardır. Bırakın duvarlarınız nefes alsın siz de huzurla keyifli keyifli yaşayın.

3. Yöntem: Cam şişelerden vazgeçmeyin.

pasabahce-kapakli-cam-su-sisesi-11803-52-BCam temizliği kolay, en sağlıklı objedir şüphesiz. Hem doğaya ihanet etmemek hem de sağlıkla içeceklerinizi tüketebilmek için yanınızda taşıyacağınız su şişelerinizi cam olanlardan tercih edin. Üstelik o iğrenç plastik kokusuna bulaşmış lezzetsiz su tadından da kurtulmuş olursunuz.

 

4.Yöntem: Havanızı temizleyin.

2Çiçek yetiştirmek, hem zihninizi güzel bir etkinlikle rahatlatmanıza yardımcı olur, hem de yetiştirmek için balkonlar yerine evinizin içini tercih etmiş olmanız, odanız için hava temizleyicisine sahip olmanızı sağlar. Çiçekler gerçek bir hava temizleyicidir. İlkokuldan beri öğrendiğimiz çiçeklerin solunumunu düşünün durumu yeterince özetleyecektir.

 

5. Yöntem: doğal topraklardan yararlanın.

kil-maskesi-nasil-yapilir_7058561-3744_640x360

Kil, cildimizin toksin atmasını sağlayan harika bir doğal mucizedir.Toprak ananın bu hediyesi ile cildimiz arınır daha genç ve taze görünür.Nemlendirici özelliği ile yoğun olan beyaz kil, kuru ciltler üzerinde oldukça etkilidir. Yağlı ciltler için ise mutlaka kırmızı kil ya da yeşil kil tercih edilmelidir.

6. Yöntem: Cilt Losyonlarına Dikkat:

Cildimize kullanacağımız tüm kozmetiklerin içeriklerini iyi kontrol etmemiz gerekmektedir. Özellikle direk gözeneklerimizden içeri nüfuz eden losyonlara dikkat etmeliyiz. Parabensiz losyonları tercih etmeliyiz. Organik bakım ürünlerini kullanmaya özen göstermeliyiz. Paraben zamanla endokrin sisteminin işleyişini bozmaktadır.

Bu altı maddeye dikkat etmemiz bile bir takım önlemler alarak kendimizi korumaya almamızı sağlayacaktır. Hadi detokslayın hayatı.

Detoks beslenme şeklini başka bir yazımda paylaşacağım.
 

 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..