Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Deneme
 

Hayatı günlük yaşamalıyız; çünkü haftada fırsatlar kaçar, ayda tercihler değişir, yılda belki ölürüz

Hayatı günlük yaşamalıyız; çünkü haftada fırsatlar kaçar, ayda tercihler değişir, yılda belki ölürüz
 

Hayatımız 1 günmüş gibi davranabilir miyiz? Dün geçti gitti, yarını bilmiyoruz; zaten 1 gün gibi herhalde, kolay olabilir.
 
Sabah doğdunuz, akşam öleceksiniz. Ama helva yapmaya gerek yok; çünkü ertesi sabah yeniden doğacaksınız.
 
Mazi ve geleceği yok sayan, yaşanılan ana odaklanan felsefe nasıl doğruysa yaşamın periyodik zaman diliminde “gün” ün baz alınması da o kadar doğru bence.
 
En başta ömür uzar gibi geliyor. Her günü bir ömür gibi planladığımız için daha uzun yaşıyormuşuz gibi hissederiz. Bir de o gün olanları/yaptıklarımızı günlük tutarsak ve yaşadığımız/yaptığımız şeylere dönüp dönüp bakarsak hayatın içinde kayboluruz adeta. Tabii ki yaşadığımız hayat da önemli. Hoçanlının düzünde akşama kadar ot yoluyorsak değil mi. Yine de bu bile dolu dolu yaşam olabilir; kuş sesleri eşliğinde karıncaları izler kelebekleri gözlersek.
 
Hayatı günlük yaşarsak hiçbir şeyi kaçırmayız. Hayat akıp gidiyor, zaten amacımız bu değil mi? Kaçmasını istediğimiz, biz fark etmeden gitsin dediğimiz şeylere izin veririz, takılıp kalmayız. Buradaki risk bir sonraki günü düşünürsek yaşadığımız güne konsantre olamayız. Güneşin batmasıyla birlikte hayatın biteceğini kabul edeceğiz. Akşamın yaşanılanları hazmetme değerlendirme, gecenin ise uyku/rüya/ölüm periyodunda değerlendirilmesi 1 günümüze bir ömürmüş gibi anlam yükler.
 
Hayatın fırsatları anlıktır; bir bakmışsın var, bir bakmışsın uçup gitmiş. Çünkü fırsat denen tren her istasyonda durmaz. Hayatı günlük yaşadığımız zaman fırsatları kaçırma şansımız yoktur. Çünkü kendimizi ve dünyayı daha iyi görürüz. Hayatı haftalık periyotlarla planladığımız zaman bazı fırsatlara yetişemeyebiliriz.
 
Ve tercihlerimiz sürekli değişir. Bugün böyle istemişizdir, yarın başka şekilde düşünürüz. Hayatı günlük yaşadığımız zaman tercih mağduru olmayız. Tercihlerimiz çoğunluklar koşullara bağlıdır (böyle olmaması lazım ama maalesef böyle) ve 1 ayda şartların değiştiği çok görülmüştür.
 
Ve yaşadığımız bu hayatta baki değiliz. Yarın ne olacağı bilinmez. Ve 1 yıl çok şeye gebedir. Yıllık plan içinde birçok bilinmezi barındırır ve bu bilinmezler bize sürpriz yapabilir. Çok istediğimiz bir şeyi yapamadan gidebiliriz.
 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..