Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayatı ıskalamak

Yolun yarısına az kala daha bir telaşa düşüyor insan. Bu; az zamanda çok şey yapma telaşı...

Yaş 30+ olmuş ise; daha önce hiç dinlemediğiniz müzikleri dinler, hiç görmediğiniz yerleri görmek ister, daha önce hiç ilgilenmediğiniz sanatsal faaliyetlerin içinde bulursunuz kendinizi. Hayatın içinde varolan daha çok şeyi bilmek, daha çok şeyi öğrenmek ve keşfetmek için yorgun düşersiniz.

Bu zamanlar da agaçların ne kadar yeşil olduğunu, çiçeklerin çimenlerin pahalı parfümünüzden çok daha güzel koktuğunu, toprağın ne kadar cömert olduğunu farkedersiniz.

Farkettiğiniz andan itibaren doğaya sevgi ile bakar hisseder ve yaşarsınız.

Oysa farkındalığımızı farketmeden önce ne çok şeyi ıskalamışızdır bu hayatta, küçücük sorunlar için ne kadar çok gece uykusuz kalmış, “seni seviyorum” demeye utanmış yada hep ertelemiş, sebepsiz yere sevdiceğimize hediyeler alamamış, okuldaki sıra arkadaşımızı çok isteyip arayamamışızdır.

Hayatın anlamını bulma yolunda ne kadar çok yol katettiğimizi düşünsekte sadece bilgi yolunda ilerlemişizdir. Çünkü hayatın anlamı aldığımız nefestir.

Geçmiş bitti , gelecek karanlık yasanilasi an bu an dır. Farkına varın ve tadını çıkarın. Hiçbir duyguyu ertelemeden hiç birşeyi ıskalamadan..

Hiç denizin üstüne sırtüstü yatıp hareketsiz denizin sesini dinlediniz mi ?

Saksınızdaki çiçeklere bebek şefkati gösterdiniz mi ?

Güneşin doğuşunu sevdiceğinizle elele tutuşup izlediniz mi ?

Ay dolunayken dilekler tuttunuz mu ?

Bunların hiçbirini yapmadınız mı ? O zaman hala niye duruyorsunuz eger hicbirni yapacak durumda değilseniz en sevdiğiniz arkadaşınızı, sevgilinizi eşinizi yada annenizi arayıp sebepsiz yere “seni seviyorum” deyin..

 
Toplam blog
: 5
: 923
Kayıt tarihi
: 17.04.07
 
 

Özel bir şirkette finansman yöneticisiyim. Amatörce yazmayı seviyorum. Umarım değer bulur...