Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '16

 
Kategori
TV Programları
 

Hayatımın Aşkı'na büyük reyting şoku!

Hayatımın Aşkı'na büyük reyting şoku!
 

Temmuz ayını da geride bırakarak koşar adım giden zaman durumunu örnekleyen güzel dünyamız yine boş durmuyor. Dünyanın her noktasında ve özellikle güzel ülkemizde yaşanan birbirinden farklı olaylar sayesinde hop oturup hop kalktığımız zamanlardan geçer olduk. Bu garip gündem içerisinde bile kendisine yer bulmayı başaran önemli konuların başında ise yine televizyon geliyor. Televizyon dünyasında da garip bir ''vasatlık'' hakim. Havasından mıdır suyundan mıdır bilmem ama, ülkemizdeki inişli çıkışlı durumun çok benzer bir halini televizyon ortamında görmekteyiz.

Bu iniş-çıkışlı hal özellikle reytingler söz konusu olduğunda tek başına iktidar oluyor. Yani yaz mevsiminde yayınlanan programların ya da dizilerin reytinglerinin incelenmesi sonucunda ortaya tek şey çıkıyor : VASATLIK! 

Bakın daha reyting diyorum hikaye, cast vs. değil yani.

Yani büyük umutlarla yayına sokulan, günü birinci ya da o civarda kapatan yapımların aldığı reyting en fazla 3 küsür civarında. Elbette kışın alınan 7-8 hatta 10 küsürleri beklemiyoruz ama bu kadarı da kötü yani. Bu durumun en bariz şekilde gözler önüne serildiği yapımların başında ise Kanal D'de ekrana gelen Hayatımın Aşkı isimli cici dizi geliyor.

Başrollerinde Hande Doğandemir ve Serkan Çayoğlu gibi son döneminde bilinen yüzlerinin yer aldığı yapım şu ana kadar 10 bölümü ile ekrana geldi. Kadrosuna, kısmi olarak hikayesine ve sahip olduğu hayran kitlesine bakıldığında reyting çarkını ortadan ikiye yarması gereken dizi bir türlü zirve yüzü göremiyor. Genel olarak 3. ila 5. sıra arasında gidip geliyor.

Öyle ki ; yapım geçen hafta Kanal D'nin tekrarını verdiği Galip Derviş'e, bu hafta ise milyonuncu kez tekrarı verilen Düğün Dernek filmine geçildi. Araya giren haber bültenlerini falan söylemiyorum bile. Varın siz düşünün durumu. ( Dügün Dernek'in ülkemizin en çok izlenen 2. Türk filmi olduğu verisi ile bana gelmeyin üzülürüm. )

Kış sezonunda geri dönecek olan ya da yeniden başlayacak olan yapımları hesaba kattığımızda, Hayatımın Aşkı'nın bu vasat reyting seviyesi ile diğerleriyle baş etme şansına sahip olduğunu düşünmüyorum. 

Diziyi seven ve sevimli bulan biri olarak bu reytingleri hak etmediğini düşünüyorum ama orası ayrı mesele tabi.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..