Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Hayatımın kadını, işyerinde ast-ımsa???

Hayatımın kadını, işyerinde ast-ımsa???
 

Evli çiftlerin aynı işyerinde çalışıyor olması kendileri için de, birlikte çalıştıkları ortam için de başlı başına bir işyaşamı-kariyer sorunudur.

Hele de ast-üst konumunda çalışılıyorsa, çiftin ev yaşamındaki uyumlu ve istikrarlı ilişkisinin emekçileri birlikte çalıştıkları insanlardan başkası olmaz. Çünkü herbirinin iş yerinde ayrı ayrı yaşadıkları, bu evrensel bağ olmasa profesyonel kurallar içinde çözülebilecek anlaşmazlıklar ciddi bir ailesel ve toplumsal problem halini alabilir.

Nasıl mı?

Bir doktor olduğumdan hastane ortamından kuramsal örnekler vereyim.

Herkesin belli sayıda tutması gereken nöbet sayısı ve düzeni adil olmayan bir şekilde kendi yaşamları baz alınarak ayarlanabilir.

Ya da görev dağılımındaki kilit noktalar bu evrensel bağ göz önüne alınarak dağıtılabilir.

Yapılan işlevsel hatalarda ceza ya da yaptırım mekanizmaları evdeki huzur ortamı göz önüne alınarak eşe özel hafifletilebilir.

Eşin hoşlanmadığı iş arkadaşları üst konumundaki kişi tarafından da bilinçli veya bilinçsiz olarak 'sevimsiz' ilan edilebilir.

Başka bir çok örnekle bu tanımlama uzatılabilir ama temelde yapılan 'imtiyazlı konuma getirilmek, veya imtiyazlı olmaktan' ibarettir.

Bu konuda işyeri yöneticileri ve/veya insan kaynaklarına düşen nedir?

Öncelikle evli çiftlerin aynı işyerinde çalışmaması iyi olur ancak bu pratik yaşamda insan haklarıyla bağdaşır mı? pek sanmıyorum. Dolayısıyla bu durum mevcutsa, çalışan çiftlerin görev yerleri ya da birbirine göre konumları iyi ayarlanmalı, evlilik bağının çalışanlar arasında oluşturacağı can sıkıcı durumlar sosyal adalet adına sık sık denetlenmelidir.

Burada göz ardı edilmemesi gereken bir şey de aynı işyerinde çalışan evli çiftlere yapılan bu tür suçlamaların gerçekliğinin sorgulanıp araştırılmasıdır. Çünkü sırf evli oldukları için hedef konumuna gelmemeleri de önemlidir.

Hayatımın kadını iş yerimde ast-ım olursa??? sorusunun yanıtı ise,

'Allah kolaylıklar versin, sana da seninle çalışan diğer insanlara da!!!!' olur, çünkü o artık işyerinde bulunan herkesin hayatının kadınıdır : ).

 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..