Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '19

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hayatımız da İşimiz Gibi

İnsanların çoğu bugünlerde sağlıklı yaşadığını iddia ediyor. Umarım doğrudur çünkü çok fazla kafa karışıklığı var.

Sağlıklı yaşama, bilgili kültürlü biri olmanın test edildiği ya da hastalanmamak için. Uzun ömür düşünülmüyor çünkü herkesin ömrü belliymiş zaten.

Benim belli değil ve büyük oranda benim elimde. Yani vücudumun gidebileceği en son noktaya kadar gitmek için sağlıklı yaşamaya çalışıyorum.

Sağlık ne insanlık ne de kalite testidir artı elbette hasta olmak istemem çünkü daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi hasta olursam ölebilirim artı bu olmasa bile hayatımı doğru dürüst yaşayamam.

Sağlıklı yaşarsam uzun yaşarım bundan eminim, diğerleri de bonus.

Fakat nasıl yaşanırsa bu sağlıklı yaşamak olur tam olarak bilmiyoruz. Herkes bir şekilde yaşıyor ve bunun sağlıklı olduğunu söylüyor.

Zaman içinde ortaya çıkar…

Sağlıklı yaşadığınız zaman hata yapmadığınız sürece hastalanmazsınız. Hata yapmadığınız (üşütmek, yorgunluk, stres, uykusuzluk, temizlik, hareketsizlik, yanlış gıda, fazla ya da yetersiz gıda vs) halde hasta oluyorsanız (geçmişten gelen rahatsızlıklarınız hariç) sağlıksız yaşıyorsunuz, yaşam şekliniz yanlış demektir.

Ve insan vücudu özellikle belli bir yaştan sonra dayanıklı değil, en küçük hata da…

İşimizi yapmak için nasıl daha fazla çaba sarfedip dikkatli olursak sonuç istediğimiz gibi oluyorsa hayatımız da tıpkı işimiz gibi. Yani yaşamayı angarya olarak görmeyip iş ve görevmiş gibi düşünmeliyiz. Nasılsa yaşarım derseniz nasılsa ölürsünüz!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..