Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '08

 
Kategori
Deneme
 

Hayatımızda hep huzur ararız

Hayatımızda hep huzur ararız
 

İnsanlar hep bir arama, hep bir koşturmaca içinde.

Herkes bir şeyler arıyor, bu da genelde huzur oluyor.

Huzur bulmak için yırtınıyorlar, çalışıyorlar paralanıyorlar, sağlıklarını yitiyorlar, sonra da kazandıkları paraları tekrar eski sağlıklarını kazanmak için özel hastanelere yatırıyorlar.

Kimi de huzuru dostlukta, kimi aşkta arıyor. Çünkü huzur demek mutluluk demektir.

Yazar “Kalamış’a gitmiş.”

Neden?

Tabi ki bir tatlı huzur almak için.

Sonra oturmuş şarkısını yapmış. Şimdi gidin bakalım, Kalamış’ta o kadar yeni yapılan apartmanların arasında huzur bulabilecek misiniz? Bulursanız bana da söyleyin. Bence artık o apartmanların arasında huzur bulmak daha da zor oldu. Gece gökyüzündeki yıldızları bile zor görüyorsunuz. İnsan artık Kalamışta daha huzurlu olacağına, daha da bunalıma girebilir.

“İnsanlar sevgi arar, aşk arar hep huzurlu olmak içindir.” Demiştik ya, yırtınırlar, her türlü alavere dalavereyi yaparlar. Bina yapıyorlarsa demirinden, çimentosundan çalarak çürük ucuz bina yapıp, daha fazla para kazanmak isterler. Sorsan “neden böyle, değer mi?” diye. “Çocuklarımızın geleceği için” derler

Kimi insan sevgi, aşk ziyade paralı bir eş arar. Para ile mutlu olacağını sanır.

Kimisi ne aşk, ne sevgi ne paralı eş arar, o anlayış arar.

Yıllar geçtikçe hayatımızın ilk baharı geçer gider, yaz da biter ve sonbahar gelir. Artık eski camlar bardak olmuştur. Yaşanılan maceralar, aşklar ve fırtınalar bitmiştir. Yerini durgun denizler almıştır. Bazı insanlar bunu zor kabul ederler. Bu sonbahar döneminde hayatımızda tık bile olmaz, heyecan yoktur, ihtiras yoktur. Aşk bitmiş, sevgi bitmiş, dış görünüş kabül edilemez şekilde bir değişik olmuştur. Para olsa da artık fazla bir anlam ifade etmemektedir. Harcamak zevk vermez artık insana. Bu sonbaharda tek elimizde kalan geçerli akçe anlayıştır. Bir bakarız ki anlayış, paradan da sevgiden de, aşktan da daha değerli hale gelmiştir.

Bu nedenle özetin özeti hayatınızda anlayışa önem verin. O zaman huzuru daha iyi bulacaksınız. Anlayış olunca, sevgide, aşk da gelir sizi bulur.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..