Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '19

 
Kategori
Güncel
 

Hayatımızda Neler Oluyor?

SEVGİLİ OKURLARIM, hayat akıp gidiyor bir yerlerde. Bizimle ilgili olanı var, olmayanı var. Ama hepsi de bizim için, bizi ilgilendiriyor. İnsanlar, çevre, ilişkiler, olaylar, durumlar ve konular; Kâh sevindiriyor, kah üzüyor. Hayata bir göz atalım o zaman birlikte. Bakalım neler varmış, neler yokmuş, neler oluyormuş... Ne, kim, nerede, ne için, neden ve nasıl oluyormuş....

TÜRKİYE'DEN:

- İSTANBUL'DA MİLGEM Projesi kapsamında üretilen korvet gemisi TCG Kınalıada’da (F-514) törenle Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi. Korveti denize bir gün önce Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan indirdi. Tebrikler...

- Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), verilerine göre; 2019 yılında 5 bin hektar alan yandı. Bana göre, Milli servetimiz ormanlarımız, yanıp kül oldu, ziyan oldu.

- ŞIRNAK Uluderede'ki Kato Dağı’nda bu yıl ikincisi düzenlenen “Gençlik, Huzur ve Bal Festivali” büyük ilgiyle karşılanıyor, kutlu olsun. Güzel bir çalışma bence de. Şırnak Belediyesi'ni ayrıca tebrik ediyorum. İzlemeye devam.

- GEÇEN hafa meydana gelen 5.8’lik depremde 320 Dairenin ağır hassas gördüğü açıklandı. 1.895 dairede az hasar var. Evlerinden çıkan başkalarının yanına yerleşenlerin yanında ihtiyacı olan 96 kişiye de ev verildi. Deprem her zaman korkutucu ve etkileri büyük oluyor. Keşke depreme karşı daha duyarlı ve ülke olarak çok daha hazırlıklı olabilsek.!?..

- Büyükçekmece Kitap Günleri yapıldı. Usta Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar, Büyükçekmece Kitap Günleri’nde, kitap okumanın önemine değinerek, günümüz karmaşık dünyasında kitap okumanın çok büyük öneme sahip olduğunu vesaire anlattı... Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar’a, kocaman bir alkış. Çok tebrikler....

- CHP'li Gamze Akkuş İlgez'di, Adlı Tıp Kaynakları’ndan muayene raporlarını derledi. Ülkemizde çocuk istismarı son 6 yılda 10 kart arttı. Durum içler acısı ne söylesek kafi gelmiyor! Ne yapsak, ne yapılsa da düzeltse acaba? Konunun sayın yetkilileri ve sayın uzmanları, eh artık yeter yahu! Yok mu, bunun bir çözümü; Anneler, babalar bezdi, milletin kalbi kara kurum bağladı canım!?

- BURSA İnegöl’de bir gözü mavi diğer gözü kahverengi olan abi  - kardeş görenleri şaşırtıyor. İlginç değil mi! Farklı olan her zaman ilgi görür.

- ÇOCUKLARININ dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 eylülde HDP İl Başkanlığı Binası önünde başlattığı ‘Oturma Eylemi' 28’inci gününde de devam etti. Eyleme katılan aile sayısı 50’nin üzerine çıktı. Artık ülkemizdeki terör bölge insanının da canına tak dedi. Hiç bir anne çocukları ölsün istemiyor. Ya; Okusun, iş sahibi olsun, anne olsun, adam olsun. İnsan gibi İnsan'ca yaşasın istiyor.

- Küresel Akıllı Telefon satışlarına ülke olarak bu yıl 11.8 milyar harcadık. Çok değil mi? Bence bu alış – veriş rakamı çok fazla. Herkes kendi haklı yorumunu yapsın.

- BİRİNCİ elden Müttefikimiz ABD ile Suriye topraklarında sınırımıza paralel güvenli bölge kurmak için müzakere yapıyoruz. ABD ise Suriye’de uzun bir süredir PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile el ele vermiş, bölgede ülkemizin zararına olarak sınır güvenliğimizi hiçe sayan uzun vadeli planlar olarak görülen fena işler tezgahlıyor.  Müttefik ABD'ye bundan iki hafta önce yaptığımız Suriye'de PYD güçlerinin Fırat'ın Doğusu’ndan çekilmesi uyarısı için verilen süre eylül başında sona eriyor. Müttefik ABD makamları Allah verede bir delilik yapıp aksi yönde bir yanlış karar almasalar. O zaman biz de verdiğimiz sözü tutar Fırat’ın Doğusu’na PYD'li alçakları temizlemek için gireriz.

- Ağız ve Diş sağlığına, dikkat! Uzmanlar, “Ağızda ve diş etlerinde bir enfeksiyon meydana geldiğinde kalpte de ciddi problemler ortaya çıkabilir" diyor. Sağlığımız her şeyden önce gelir.

- Konya'da, ziyaret ettiği şehitlikte, mezar taşında ismi ve bilgileri yazılı olmayan şehitten etkilenen Gül Öztürk, 68 şehidin hayatını anlattığı 'Şehidimin Sesi' kitabını yazarak dikkat çeken bir eser çalışmasına imza attı. Öztürk, ‘Şehidimin Sesi’ kitabının satışından elde edilecek geliri Türkiye Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak. Öztürk’ün kitabı “Şehidimin Sesi” kısa zamanda tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Şapka çıkarılacak çok güzel bir haber gerçekten de….

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..