Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '15

 
Kategori
İnançlar
 

Hayatımızdaki olaylar kader mi ?

Biz, planlar, yaparken yukarıdaki, gülümsermiş diye bir söz vardır.  Hayat, isteklerimizin toplamıdır aslında. Fakat, hayat, isteklerimizin tamamının, olmasının toplamı olmaz, olamaz. Planlar yaparız, yarın için, hatta yıllar sonrası için. Fakat, yaşantımızda karşımıza öyle şeyler çıkar ki, yaptığımız planlar alt üst olur. Eğer, başımıza gelen olayların, iyi yönünü görebilecek, gönül gözümüz varsa, olaylara karşı, güçlü durabilme şansımız olur. Fakat, ya gönül gözümüz kapalıysa ne olur. Kendimizi çaresiz hissederiz. Hatta hayattan tat almaz, günleri kendimize zehir ederiz.

Zaman geçer, başımıza gelen sorun, zamana  yenik düşer ve gelir geçer bir şekilde. Fakat, bu başka sorunlar çıkmayacak anlamına gelmez tabi ki. Kendinizi harap edip, üzdüğünüz olayı, zamanla hatırlamazsınız bile. Yaptığımız planlar ve isteklerimizin olmadığını görmek, her seferinde bizi hayal kırıklığına uğratır. Çünkü, bardağın boş tarafına bakmaktan, dolu tarafına bakmak aklımıza gelmez. Eğer hayatımızı detaylı bir şekilde geçirebilirsek aklımızdan, bir çok isteğimizin olduğunun farkına varabiliriz. Olumsuz, her düşünce, bize olumsuzlukların kapısını açacaktır. Hayatı olduğu gibi kabul edersek, hiç bir şeyin baki olmadığını anlamış oluruz.  Yaşamda, ne olumlu, ne de olumsuzluklar, kalıcı değildir.

Bir de şöyle düşünürsek eğer, yaşamımızda, her şey yolunda gidiyor, çok mutlu yaşıyoruz, sorun nedir bilmiyoruz.  Bunun için, şükrediyor muyuz acaba? Belki bir gurup insan buna evet diyebilir. Fakat inanın, iyiyken şükretmeyi çoğumuz unuturuz. Sadece, başımıza gelen olumsuzluklarla baş, etmeye çalışırken, Allaha sığınıp ondan yardım isteriz. Bu konuda empati kurduğumda, ben en güzelini verirken teşekkür etmeyen birine, zordayken neden ona yardım edeyim. Kadere inan biri olarak, birçok şeyin kader olmadığının da altını çizmek isterim. İnsan elinden gelen her şeyi yapıyor ve olmuyorsa, bu kaderdir. Hiç bir çaba sarf etmeyip, beklediğiniz şey, bu sizin kendinize çizdiğiniz bir yoldur sadece. Kendi, kaderimizi kendimiz belirleriz sözüde,işte tam burada devreye girer.

Şükretmeyi, bilecek olgunluğa ermeniz, gönül gözünüzün açık olması, dileği ile sevgiyle kalın.                                

Filiz Demir

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..