Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '06

 
Kategori
Futbol
 

Hayatımızdan 17 numaralı bir yıldız geçti

Hayatımızdan 17 numaralı bir yıldız geçti
 

2002 Dünya Kupası' nın unutulmaz yıldızı, 17 numaralı forması ile birdenbire tüm dünyada tanınan, çekik gözleri, bebeksi yüzü ve samurai topuzu saç sitili ile genç kızların sevgilisi İlhan Mansız' dan başkası değildir. Yedek kulübesinden gelip Senegal' e attığı altın golle milli takımımıza yarı finalin yolunu açtığında, yıldızının en parlak dönemi de başlamış oldu. Yarı final maçında Brezilya' lı Roberto Carlos' a attığı aşırtma çalım uzun süre hafızalardan silinmeyecek türdendi.

Almanya' da başlayan futbol yaşantısında, Samsunspor' dan Beşiktaş' a transfer olması ile kariyerinin zirvesine çıktı. Beşiktaş' ın haşarı çocuğu Pascal Nouma ile birlikte forvet hattının unutulmaz ikilisini oluşturdular. (Ne zaman Beşiktaş' ta işler kötüye gitse protesto için Nouma ile birlikte tribünler tarafından şarkıları söylenir). 2001-2002 sezonunda 21 golle gol kralı olarak da futbol tarihimizde ayrıca yerini aldı. 2002-2003 sezonuna yaşadığı sakatlıklar nedeni ile iyi başlayamadı ancak daha sonra toparlanarak takımının 100. yılında şampiyon olmasında büyük katkı sağladı. Belki de sonun başlangıcı bu şampiyonluktu.

Uzakdoğu da büyük sempatizanı olan İlhan Mansız, 2003-2004 sezonun devre arasında Beşiktaş'ın mali sorunları nedeni ile Japonya'nın Visel Kobe takımına transfer oldu. Sakatlığı nedeni ile sözleşmesi feshedildi. Tedavi için geldiği Almanya'da Herta Berlin'le anlaştı, ancak yine aynı sebepten futbol oynayamadan Almanya'dan ayrılmak zorunda kaldı. Türkiya'ye gelerek Ankaragücü ile eski günlerine dönüş yapma düşüncesi ise sadece bir hayalden öteye gidemedi. Başarısız bir dönemin ardından Almanya'da geçirdiği trafik kazası nedeni ile futbolu bıraktığını açıkladı.

Bir yıldızın gökyüzünden kayışını izler gibi izledik O'nun hayatımızdan kaybolup gitmesini. Oysa yeteneği, hırsı ile futbolseverlerin, yakışıklılığı ile de genç kızların gönlünde yerini almıştı. Sadece futbol oynasa, yeteneklerini kullansa hala dünya çapında bir yıldız olacaktı. Koltuk deynekleri ile gece klüplerine gitmesi, düzensiz yaşamı sonunu hazırladı. Asi ve hırçın yapısı nedeni ile bir türlü özel yaşamında ve yaşil sahalarda istikrar sağlayamadı. Bir Sezen Aksu konserinde"Ah İstanbul" şarkısını dinlerken evlenme teklifi ettiği Alman sevgilisi ile de çocuğu olmasına rağmen boşanarak bu istikrarsızlığını sürdürdü.

O artık sönmüş bir yıldız.Anılarımızda bebeksi gülüşü ile attığı golleri kaldı.Şimdi nerededir, kiminledir bilmiyoruz.Oysa gözümüzün, gönlümüzün yıldızı olarak parlaması ve çok daha uzun yıllar hatırlanacak işler yapması için bütün herşeyi vardı. Hoşçakal 17 numara, uzaklarda bir yerlerde olsan da, gökyüzünde parlamasan da, hayatımızdan bir parçasın artık.

Arabesk bir şarkının nakaratıdır sözün finali:"yıldızlar da kayar, durmaz yerinde"....

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..