Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '07

 
Kategori
Felsefe
 

Hayatımızın anlamı

Hayatımızın anlamı
 

İnsan doğduğu andan itibaren, yaşadığı süreç içinde, zihnine hep bir şeyler ilave eder. Gördükleri ve tüm duyularıyla algıladıklarını zihnine işler. İşledikleri bilgiler, kavramlar, anlamlar düşüncelere, fikirlere, hayata bakışa, alışkanlıklara, davranışlara dönüşür. Zihnine sürekli bilgi ekler, bilgiyi öğütür, kullanır, işler, kaydeder, işine yaramayanı atık olarak atar.

Hayatın anlamı, nedeni, sonucu insanın en temel felsefi sorusudur, merakıdır. Felsefenin çıkış kaynağıdır. Her insan bu sorulara, zihninin bilgi-deneyim kapasitesi, açıklığı, hızlılığı ölçüsünde cevaplar verir. Cevaplardan tatmin olmaz, anlamlı bulmaz; ne yapar, daha fazla bilgi ve arayışa yönelir. (BUNUN İÇİN BURADAYIZ)

Biz aslında yemek (bilgi) yiyen biyolojik canlı varlıklarız. Vücudumuzu yiyecekle, zihnimizi bilgi ile ayakta tutar, yürütürüz. Bunlar sayesinde yaşamımızı sürdürür, zarardan, tehlikeden kaçar, yararlıya, zevke, huzura koşarız.

Vücutsal ve zihinsel ihtiyaçlarını istenen ölçüde karşılayan insan, gökyüzüne ve yeryüzüne bakmaya başlar, neden-nasıl-sonuç sorgulamalarına, düşüncelerine dalar. Bu dalış içe, zihne dalıştır, tüm dış dünyayı, evreni, iç dünyasıyla, kendi zihniyle çözümleme uğraşısıdır. İşte ANLAMSIZLIK, İMKANSIZLIK, ÇELİŞKİ buradadır. Kendi kısır zihniyle uğraşır, düşünür, çözümler, didinir durur. Bu blog da bir çeşit ZİHİN ALIŞVERİŞ-UĞRAŞI merkezidir.

Hayatın anlamına gelince; vücutsal ve zihinsel ihtiyaçları en huzurlu, en zahmetsiz, en zevkli yollardan karşılamaktır. Dış dünya ile ilgili bilgi toplamaya devam etmek, kendi zihnini (KENDİNİ BİL İLKESİ) tanımak, farkında olmaktır. İnsan olarak iç ve dış dünya dengesini kurmak ve tüm evren olarak dış dünya ile insan olarak iç dünya dengesinin kurulmasının milyonlarca yıl sürmüş ve milyonlarca yıl sürecek sürecinin küçücük, mikro bir parçası olduğumuzun bilincinde olmak.

ÖZETLE, HER CANLI MİLYONLARCA YILLIK SÜRMÜŞ VE SÜRECEK BU SÜRECİN MİKRO VE VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR.

İşte anlayabilene ANLAM budur, hayatımızın anlamı....

 
Toplam blog
: 9
: 622
Kayıt tarihi
: 22.02.07
 
 

Hayattaki gizemin, mutluluğun, arayışların ve yolculukların önemini kavrayan bir yolcu, Ekonomi m..