Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '06

 
Kategori
Eğitim
 

Hayatımızın her alanında disiplin şart..

Hayatımızın her alanında disiplin şart..
 

Disiplin blunduğun ortamın düzenine göre uyulması gereken bir kuraldır.. Bazen birçok kişinin aklına zoraki yaptırım, baskı şeklinde gelebilir. Aslında disiplinin anlamı, uygun verildiği takdirde, davranışlarımızı yönlendirmeyi hedefleyen bir eğitimdir. Ve hayat boyu uygulanması gereken kurallardır.

Disiplin olmayan yerde bana göre hiç bir şekilde düzen olmaz. Disiplin yalnızca okullarda askeriyede, resmi kurumlarda uygulanacak veya uygulanıyor diye birşey yoktur..D isiplini sosyal hayatımızda, aile içinde, okulda, yaşantımızın her alanında uygulamamız gerekiyor.

Çevremde gördüğüm kadariyle disiplinli bir şekilde hayat sürdüren biri, diğer işlerinde de mutlaka başarılı oluyor.... Evlilik hayatı düzgün, iş hayatı düzgün, çocuklarıyla ilişkileri düzgün. Yani disiplinli yaşamak hayatın tüm alanlarını iyi yönde etkiliyor... Eee o zaman disiplinin neresi kötü.. Bazen aşırı disiplinden bunalan insanlar tepki gösterirler.. Aslında farkında değildirler bunların hepsinin ileride kendilerine yararı olacağının.

Mesela geçenlerde bir şey duydum... Birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar branş öğretmenlerini saymazsak, sınıf öğretmeni olarak tek öğretmenle geliyorlar.. Orta birinci sınıflarda iki sınıf var. Bu sınıfların birinin öğretmenleri aşırı derece de disiplinliymiş. Son seneye kadar bu şekilde eğitimle gelmişler..

Diğer sınıfın öğretmeni de biraz gevşek ve belki çocuklara iyi davranmak adına, onları sıkmadan son seneye kadar getirmiş.. Fakat şuan orta bir olduklarından bir geçiş, bir bocalama dönemine girince iki sınıfın farkı ortaya çıkmış..

Her gelen öğretmen, disiplinli sınıfı başarılı bulup, zil çalar çalmaz hemen derslere başlayabildiklerini anlatıyorlar. Ve o sınıfın başarı ortalamasının yüksek olduğunu söylüyorlar.

Diğer sınıf ise, yani öğretmenleri gevşek davranan sınıf, okulun en yaramaz ve başarısız sınıfı olarak anlatılıyor.. Bİr defa diyorlar zil çaldıktan sonra on dakika yerlerine oturtmakla uğraşıyoruz, sınıfta öğretmen varmı yokmu takmıyorlar diyorlar..

Çocuklara aralarındaki bu fark sorulduklarında ne cevap vermişler biliyormusunuz. Eee o sınıfın öğretmeni çok disiplinliydi asker gibiydi demişler.... Yani öğretmenleri bu şekilde davranarak onlara iyilik yapmamış aslında...

Disiplin ile disipsizliğin farkı burda ortaya çıkıyor işte... Ben diyorum ki hayatımızn her alanında disiplin şart...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..