Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayatın anlamı 2

Hayatın anlamı 2
 

Sabah kalktığınızda yine bir kriz gününe başlıyoruz diyenlerden misiniz? Yada yataktan kalkmayıp kaçmak isteyenlerden mi? Gününüz krizlerle boğuşarak ve devamlı stres içinde geçiyor değil mi?

Gelin size bir kaçamak yapma fırsatı bir hikaye anlatayım, dersi siz çıkartın...

Zamanın birinde zengin bir adam varmış ve hayatın anlamını sorugulamaya başlamış. Bu soru kafasını kurcalamaktan işi gücü bırakmış. Kendine yardım edecek birilerini aramaya başlamış, uzun arayışların sonunda kendisine herşeyi bilen bir bilge olduğunu söylemişler. Ancak bu bilge ulu bir dağın tepesinde büyük bir sarayda yaşıyormuş. Herkesi de içeri almazmış.

Neyse bizim eleman uzunca bir yolculuktan sonra saraya varmış ama ne görsün. İnanılmaz büyük bir saray. İçeri girmiş bilgenin yardımcılarından birine durumu anlatmış. Kendisini beklemeye almışlar. Sırası geldiğinde bilge içeri almış elemanı.

Ve demiş ki hayatın anlamını arıyormuşsun? Evet demiş hemen eleman lütfen bana söyleyin. Bilge demişki iki şartım var sonra söylerim.

Eleman iki şartı kabul etmiş, birinci şart elemanın ağızında bir kaşıkla ve içindeki suyla tüm sarayın odalarını gezmesiymiş. Eleman kaşığı taşırken asla suyu dökmemesi gerekiyormuş yoksa sırra vakıf olamayacakmış. Neyse eleman tüm odaları, salonları ve tüm her yeri ağızında kaşıkla gezmiş. Bir damla su dökmemek içinde inanılmaz dikkatli davranmış. En son Bilgenin yanına varmış ve demiş ki ilk sınavı geçtim.

Bilge gülmüş kendisine demiş bravo gerçekten suyu dökmemişsin. Ancak yan oda da dünyadaki en güzel acem halıları vardır gördün mü? eleman hayır demiş. Tekrar sormuş Dünyadaki en güzel cam şişeleri ise diğer odadaydı, onun yanındaki oda da ise dünyadaki en güzel resimler, bahçede dünyadaki en güzel güller vardı bir eşi benzeri yoktur o güllerin her renkten açarlar bu mevsimde.

Böyle saymaya devam etmiş bilge odaları. Ve sonra demiş ki şimdi tekrar ağzında kaşıkla yola çık ve tekrar tur at sarayımda.

Elelman tüm sarayı tekrar gezmiş. İnanılmaz şeyler görmüş, hayatı boyunca görmediği güzellikte çiçekler, en eski el yazmaları kitaplar, en güzel kuşlar vs...

Sonunda tekrar bilgenin yanına gelmiş ve bilgeye sarayını öve öve bitirememiş. 

Bilge tek bir soru sormuş. Ağzındaki kaşıktaki su nerede?

Adam şaşırmış kalmış bu güzellikleri seyrederken suyu unutmuş tabii...

Blge adama dönmüş ve demş ki: Hayatın anlamı etrafındaki güzellikleri görebilmekte ve herşeyden zevk almaktadır, ancak kaşıktaki suyu dökmeden..

Size hergün birisi 86.400 TL para verseydi ve bu parayı mutlaka harcayacaksın harcayamadığını geri alacağım deseydi. Ertesi gün tekrar aynı şeyi tekrarlasaydı ve bu olayı ne zaman keseceğini size asla söylemeseydi ne yapardınız?

Ben 86.400 TL parayı sonuna kadar harcamaya çalışırdım. Nasıl olsa yarın geleceği kesin değil. Adam her an kesebilir.

Aslında zaman da böyle birşey Allah hergün bize 86.400 sn veriyor. Ve genel olarak heba ediyoruz. İş, Güç, Para, vs.. gibi şeylere odaklanmaktan etrafımızdaki güzellikleri göremiyoruz. Yada gördüğümüz zaman da kaşıkta ki suyu döküyoruz. 

Lütfen yarın 86.400 saniyeniz olduğunu unutmayın ve etrafınızdaki güzellikleri görmeyi deneyin. Tabiki kaşıktaki suyu dökmeden:)

İyi günler Diliyorum.

 
Toplam blog
: 23
: 1421
Kayıt tarihi
: 23.11.08
 
 

1979 Bursa doğumluyum. Kocaeli Makine Mühendisliğinden mezun oldum.Çevre Müh. Yüksek Lisansımı ya..