Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

salih haluk reşat şentürk

http://blog.milliyet.com.tr/shr

23 Şubat '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayatın İstasyonları ; 40+40

Hayatın İstasyonları ; 40+40
 

Yalnızca insan çıplak olarak dünyaya fırlatıldığı günde ağlar ve inler. Hiçbir canlı ondan çok gözyaşına boğulmaz... Hem de yaşamın henüz başlangıcında. O ünlü ilk gülümseme ise her çocukta en erken 40 günden sonra görülür. Bu süreç hiç değişmez. Ne oluyor acaba; çocuklar dünyaya gelir gelmez havadaki negatif enerjiyi alıyor ve hissettiği herşey ona acı mı veriyor. Annesinde yaşarken herşey filtreden geçerek geliyordu ona, hava, su, besin, gürültü,sıcak ve soğuk... Annenin dışına çıkar çıkmaz herşey tüm çıplaklığı ile yüzüne çarpıyor. Ve gözyaşı, inleme ile bereber...

Daha sonra yavaş yavaş koruma dalgası dışarıda da sarıyor onu... Geçen süreç, hayatı kavramasını, korunduğunu hissetmesini ve sonuçta gülümsemesini sağlıyor.

Peki sonra ne oluyor, hayatın karışık süreci yavaş yavaş karşısına çıkmaya başlıyor. Koruma kalkanının olmadığı noktaların varlığı öğreniliyor. Umutsuzluklar, kayıplar, hayal kırıklıkları ve her türlü kavram kargaşası başlıyor. Yüzler geriliyor, kafalar karışıyor ve çeşitli düşünceler yeşermeye başlıyor benliğinde... İlk kez kendisi ile gelecek hedefleri oluşturma ihtiyacı ortaya çıkıyor. İçindeki anlayamadığı huzursuzluğu ortadan kaldırmak için tek yolun kendisi için yeni hedefler oluşturmak olduğunu kavrıyor.

İçindeki duygular değişmeye ve 40. yaşında yine gülümsemeye başlıyor.

 
Toplam blog
: 136
: 750
Kayıt tarihi
: 18.02.07
 
 

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezuniyeti ve askerlik sonrasında başladığım iş hayatım aynı kuru..