Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

GAMZE SAĞIROĞLU Kendini Bil Farkındalığına Aracı

http://blog.milliyet.com.tr/gamzesagiroglu

09 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatın kalitesi kararlılıkta

Hayatın kalitesi kararlılıkta
 

Hayat akıp gidiyor. Birileri bekliyor, birileri bekletiyor, birileri günü yaşıyor, birileri geçmişte , gelecekte... Duygular geliyor geçiyor içimizden... Peki neredeyiz? Nereye gitmek istiyoruz? Bugünlerde soruyorum yine, hayatımızı kaliteli kılmaya ne kadar kararlıyız? Daha iyi bir hayatı yaşamayı hak ediyoruz. Hak ediyoruz da kendimizi sürekli birilerine adıyoruz. Yaşama evet yaşadığım mutsuzluğa hayır diyemiyoruz. Çocuklarımız, ana, babamız, eşimiz, kardeşimiz , dostumuza kendimizden daha fazlasını vermeye programlanmışız. Çok istiyorum dediklerimiz için kararlı değiliz. Peki neden ? Neden insan kendine işkence eder?

"Dün akşam bir arkadaşıma yenilenmek için küçük bir tatile çıkacağım " dedim." İmrendim ama yapamam" dedi. Kararlı olsa hayatında her türlü düzenlemeyi yapabilecek biri oysa... Bütün yeteneklere güce sahip, kendisi için yaşadığında hayatının kalitesini yükseltmeyi mutluluğu hak eden özel biri ... Hepimiz gibi... Bununla birlikte şu anda önceliği kendisi değil yani farkında değil henuz yaşamın ve kendisinin ne kadar özel ve değerli olduğunun... Birgün eminim farkedecek... Umarım çok geç olmaz.

Hayatta herşey kararlı olmakta... Tabi kararlı olmanın ardında cesaret, kendine guven yatıyor. Herkes kendine guveni herşeyi en iyi şekilde yapabilmeye inanmak gibi görüyor ... Bence kendi için yaşama hakkını kullanıp yaşadıklarının sorumluluğunu alabilen, kimsenin etkisinde kalmadan özgürce kendisi olabilen demek kendine güvenmek... O zaman işte en büyük güce sahip oluyor insan ... Çünkü kimsenin yönetiminde olmuyor, onaylanmaya, takdir edilmeye açlık duymuyor, rol yapmaya ihtiyacı olmuyor.

Kararlılık çözümlere odaklanmayı sağlıyor. Açıkça kendine yol çizebiliyor insan... Çoğumuz kararsızlıkların içinde yaşamayı tercih ediyoruz.

Problemleri anlatmak kolay olanı... Problemlerin içinden çıkmak için çözümün olmadığını söyleyen , o zihnin içinden gelen mantığın sesi hep durduruyor bizi... Ne gerek var diyor düzen böyle diyor, alışkanlık hapishanesinde yatmak rahatımıza geliyor. Hapisaneden çıkmak için kazılacak tünelin sonundaki ışığı görmeyi derinlerdeki korku ve kaygılarımız engel oluyor. Oysa korku ve kaygı henüz yaşanmamış hatta ne olacağını bile bilmediğimiz geleceğin henüz gerçek olmayan senaryosu... Ve istediğimiz şekilde belirleyebiliriz bugün aldığımız kararlar ile... Çözümü bulmaya odaklanmadıkça o hapishanede kalmaya devam ediyoruz. Her durumda , kararlılık varsa çözüm var ve çözümlerin bedellerini de ödemek var. Bizler bedel ödemeyi bilmiyoruz. Yani vermeyi ... Hep almak almak almak ... Elimizdeki güzellikleri bile yitirmeye hazırız bazen bedel ödememek için... Bu yuzden mantığın peşinden gittiği formüller hayatın kalitesini yukseltmeye yetmiyor. Biraz da kalbin tutkusuna, öze teslimiyete, herşeyi mümkün kılan kendine olan inancın formülüne güvenmek gerek.

Biraz hayatın sorumluluğunu almak gerek... Bu yüzden şikayet etmek bugüne kadar bize ne kazandırdı diye sordum kendime... İşinden, eşinden, ilişkisinden, yaşantısından, mutlu olamamaktan şikayet edenler!, Bence herşey yeniden düzenlenebilir hayatımızda... İstediğimiz her an bu özgürlüğe sahibiz... Mutluluk terazisi lehimize dolduğunda ödediğimiz bedelin etkisi o derece az olacak. Önemli olan iyi hissettirmeyen durumlarda diğer insanların iradesine bağlanmak yerine kendi kararlılığımız ile yeni alternatiflere doğru yola çıkmak...

Kararlı olan ve sonuca inanan insanlar hayatlarında önemli yer teşkil eden herkese ve herşeye açık konuşurlar. Kendileri için mutluluğu ve güzellikleri getirecek durumlar adına net ve dik dururlar. Bir bilmece gibi değildir kararlı insan attığı adım net ve belirgindir. Planlıdır. Hayatının kalitesini yükseltmek için yola çıkar, inanır, kendine özen gösterir.

Bu küçük kaçamak kararlarımı netleştirmeye, zihnimi berraklaştırmaya, yenilikleri yaratmaya, yaşamımda yeni isteklerimi gerçekleştirmek için nelere hayır, nelere evet diyeceğime dair yeni bir yenilenme olacak benim için... Heyecanlıyım... Döndüğümde bazı şeyler aynı olmayacak ... Çünkü kendim ve bütünün hayrına olacak olan her ne ise kalbim onu kabule edecek aklım da kararlı olarak yola çıkacak... Hayatımın içinde artık istediğim gibi olmayan bazı dinamikleri geri bırakarak bazı şeyleri değiştirmeye kararlıyım. Çünkü hayat her an dinamik ve her an değişebilir... Ve her ne varsa hayatımızda, hepsinin sebebi bizim seçimlerimiz, nerede durduğumuz ile ilgilidir. Ve istersek bizim ve bütünün hayrına olacak her kararlı adım ile yaşamı cennete çevirebiliriz.

 Sevgilerimle,

Gamze Sağıroğlu 

 
Toplam blog
: 6
: 275
Kayıt tarihi
: 09.03.13
 
 

Kendini Bil Farkındalığı, Bilinçli Rüya çalışmaları , Kurumsal eğitimler Kadının ince çizgileri v..