Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Hayatın karnesi

Hayatın karnesi
 

Çocukların karne alma telaşı ile, bir yıl boyunca çalışmaları değerlendirilip, tartıldı. Şimdi sevinç zamanı. Bu yılın son zilini cuma günü karne alınması ile birlikte duyacağız. Uzun ve kocaman bir yaza merhaba demeye hazırlanıyor çocuklar. Henüz sınava girmemiş çocuklar, heyecan içinde mesleklerini belirleyecek ünüversite sınavlarına birkaç gün kaldı. Onların çaba ve azimle çalışmaları da sonuç karnesiyle belirlenecek.

Anaokulundan ünüversiteli öğrenciye kadar ders başarıları değerlendirilmektedir. 

Hayat karnesine gelince yaşamın hoşgörüsü ayrı bir karne ile... Kırıklar, pekiyiler,ortalar,çok iyiler derslere yaşamın değişik dönemlerine göre değerlendirilir. Çaba göstermek, emek vermek en büyük ödülleri hakeder. Çalışan,alınteri döken, emeğinin karşılığını alan insanların karnesine bakınca, en önemli diplomaya eşdeğerdir.

Tembellikten arınıp,gayret ve sürekli bir çaba ile istenilen herşey gerçekleşebilir.Hey çocuklar tatili hak ettiniz. Gezin dolaşın, eğlenin, yüzün, gülün, ağaca çıkın, kırlarda kuzu otlatın, bisikete binin, ama elinizde sürekli bilgisayar ve telefon olmasın. Onun yerine kitap okuyun, oyanayın (gerçek oyunlardan bahsediyorum). Saklanbaç, kovalanbaç, ip atlama, yakan top v.s... Terleyin, koşun, gülün ve tatile merhaba deyin. Karneler eminim iyidir...

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..