Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '10

 
Kategori
Dünya
 

Hayatın Kökeni -1- Papa ve Nobel ödüllü Sydney W. Fox görüşmesi

Hayatın Kökeni -1-  Papa ve Nobel ödüllü Sydney W. Fox görüşmesi
 

Papa II. Jean Paul’ün evrim teorisini kabul ettiğini duyurmuştum. Bu yazıda olayın nasıl gerçekleştiğini anlatıyorum. Papa sadece evrim teorisini kabul etmekle kalmıyor, aynı zamanda hayatın kökeni üzerine de sarsıcı değişiklikler geçirdiğini bildiriyor (Evrim teorisi sadece var olan canlıların türleşmesi ile ilgilenir. Hayatın kökeni konusu farklı bir şeydir).

Vatikan, Ocak 1996’da bilim dergisi olan ‘Pontifical Academy of Sciences’e bir mektup gönderdi. Konu ‘hayatın kökeni ve onun evrimi’ idi. Papa II Jean Paul bu konuda Nobel ödüllü bilim adamı Sydney W. Fox ile üç defa görüşmüştü. Vatikan’da görevli herkes Fox’un verdiği seminerleri dinlemişti. Mektup bu görüşmelerin sonuçlarını bildiriyordu.

Papa neden böyle bir seminer talebinde bulunmuştu? Sydney W. Fox, üç sebep olduğunu düşünüyor. Birincisi, Papa sıradan herhangi bir kişi gibi hayatın kökeninin ne olduğunu merak ediyordu. İkincisi, Papa, Fox’un laboratuarda protein sentezlediğini duymuştu. Çıkacak sonuçlara karşı hazırlıklı olmalıydı. Bir din adamı olarak yeni gelişmeleri dine uyarlaması gerekiyordu. Üçüncüsü, Katolik kilisesinin ve papalığın zamanında Galileo’ya ve Bruno’ya yaptığı hataları tekrar etmek istemiyordu (Galile, dünya dönüyor dediği için engizisyon mahkemesinde yargılandı ve ölümden kurtulmak için ‘dönmüyor’ dedi. Bruno aynı konuda sözünden dönmediği için yakılarak idam edildi. Daha sonra kilise bu kişilerden özür dilemiştir).

Fox ve Papa ilk defa 1984’te görüştüler. Ancak Fox 1963 yılında da İtalya’ya gelmiş ve ortada henüz hücre yok iken nasıl protein elde ettikleri konusunda konferanslar vermişti. Bu konferansların birinin ortasında bir kimyager ayağa kalkıp, “Sadece Allah protein yapabilir!” diye bağırmıştı. Kimyager salondan dışarı çıkarılmış ve konferans devam etmişti. O kişi, kimyagerlerin %40’ının yaptığı gibi dinsel çözümlere sarılıyordu. Ama yanılıyordu.

Fransız bilim adamı Louis Pasteur’un 1864 yılında sorduğu bir soru vardı: “Bir madde kendisini organize edebilir mi? Başka bir deyişle, atası, annesi babası olmadan dünyaya gelmiş bir tür var mıdır? Bu çözülmesi gereken bir sorudur.”

Fox, Papa ve onun grubu papazlar ve diğer din adamlarına yaptığı birinci konuşmada bu konu üzerine bildiklerini anlattı. Yaptığı deneylerden ve sonuçlarından söz etti.

1985 yılında yapılan ikinci buluşmada aminoasitlerin oluşturduğu polimer zincirlerinden söz etti.

1990 yılında Roma’da yapılan üçüncü buluşmada aminoasitleri birleştirdiğini, birleşen aminoasitlerin düzenli olduğunu, bunu elde etmek için DNA ve RNA’ya gerek duyulmadığını anlattı. Aminoasit kendi kendini organize edebiliyordu. Bunlardan mikroskobik kürecikler, yani hücreler oluşmuştu. Hücreler, yapılan testlere aynen canlı hücre gibi cevap veriyorlardı.

Şu notu bildirmekte yarar var. Papa evrimi yaratılış olarak kabul etmektedir.

Bu yazıda aşağıdaki siteden yararlanıldı.

http://www.theharbinger.org/articles/rel_sci/fox.html

 
Toplam blog
: 125
: 6625
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşü..