Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Hayatın Rezervasyonu Yok!

Hayatın Rezervasyonu Yok!
 

Kate Spade, Anthony Bourdain


Insan hayatinin onemini biraz da gidenlerin arkasindan anliyoruz. Herseyi zamaninda anlasak acaba degistirme ihtimalimiz olur muydu diye soruyor insan kendine. Son gunlerde gerek Amerikada gerekse ulkemizde sonlanan hayatlar bize, san, sohret gibi seylerin aslinda o kadarda herseye cozum olmadigini gosterdi.

Ote yandan butun bu olaylarin merkezine indigimizde sessiz kalip, icine atmanin cok ta buyuk bir meziyet olmadigi asikar. Belkide Anthony Bourdain yada Kate Spade icinden gecen duygulari fazlasi ile bastirdi ve de sessiz kaldi ya da icine attigi seyleri paylasmaya cekindi. Bu da sonunda kendi icine kapanmayi ve tahammulsuzlugu getirdi. Cevreleri ile gercekten hissettiklerini daha cok paylassalardi belkide suan daha farkli bir meslek ya da hayatta devam ediyor olabilirlerdi. Degisim ne pahasina olursa olsun bizleri korkutmamali. Birakilmaz denen ne koltuklar ne itibarlar birakilmistir tarih boyunca. Bizlere dusen icimizdekileri korkmadan paylasmak.

    Yanlizca bireylere degil ama cevreyede dusen gorev cok fazla. Umursamadigimiz yanimizdan gecen insanin bile bir guzel bakisla yada sozle hayatina dokunabiliriz. Insanlara yanliz olmadiklarini ve kimsenin kimseden ustun olmadigini gostermeliyiz. Bunu yapabilmemiz icin oncelikle egitim sistemimizdeki kurallara uymak, itaat etmek ve yanlis olana ses cikarmamaktan kurtulmaliyiz..Taa kucuk yastan itibaren hep kurallara uyulsun, icine sinmeyen seylere hic ses cikarilmasin isterler sevgili hocalarimizda. Siniftaki en parlak cocuk ogretmenin her dedigini yapan ve herseye evet diyendir. Fakat gel gelelim gunumuzde goruyoruz ki bu sekilde kendini insanlara begendirme cabasi icindeki kisilerde daha buyuk problemler cikiyor sonrasinda. Oysaki icimizden geleni o anda soyleyebilsek ve icimize atmasak belki de hersey cok daha kolay cozumlenebilecek vakit varken. Onun icin egitim sistemimize cok is dusuyor bizleri birey olarak sekillendirirken.

    Simdi harekete gecme zamani daha fazla hayatlarin son bulmamasi icin. Kendimizi bize dayatilanlari yapmaktan kurtarma zamani. Icimizden gecenleri ozgurce soyleme, iyi gitmeyen seyleri rol yapmadan butun ciplakligi ile anlatmak ve iyi bireyler olarak birbirimizi destekleme zamani. Eskilerin dedigi gibi cekmek zorundasin dusuncesi kokten degismeli her zaman en cok ceken en buyuk basariya ulasmayabilir bazende olaylara sessiz kalmayanlarda basariya emin adimlarla giderler hemde kendini yipratmadan. Icimizdeki sese daha cok kulak vermek ve ne pahasina olursa olsun korkmadan hissetiklerimizi kelimelere dokmek zorundayiz cok daha anlayisli bir dunya icin. 

 

 

 
Toplam blog
: 4
: 138
Kayıt tarihi
: 11.06.18
 
 

Gezer, Okur, Sever, Guler, Ağlar. Dünyayı degistirmeye kararli! Halen yurtdisinda yasamaktadir Ha..