Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurettin Erdoğan Yönetici

http://blog.milliyet.com.tr/nurettinerdogan

13 Kasım '16

 
Kategori
Kültürler
 

Hayatın ritmini yakalamak

Hayatın ritmini yakalamak
 

Müzikle konuşmak, müziğin Ritmine uymak güzel


Sabah kalktığında bir Hüseyni şarkı koy sükunetle başla güne
Evden çıkarken Rast gele de kendine; aç bir rast eser, çünkü rast makamı İnsana neşe ve huzur verir
İşe girdiğinde Isfahan makamında bir müzik aç; insana hareket kabiliyeti ve güven verir.
Öğle yemeğini yerken Neva Makamında bir müzik aç, Lezzet ve ferahlık gelsin vücuduna ve diline
Sonra aç bir Uşşak, etrafına gülücükler dağıt. Çalışırken saba makamı dinle İnsana kuvvet verir. Ama bütün gün ve gece Hicaz dinle, tevazu ve alçak gönüllülüğü elden bırakma asla….
Eskiden Hastalıkları Makamlarla tedavi ederlermiş. Mûsıkî’yi yerinde kullanırsak, gerçekten mutlu olur, huzur buluruz. Tabiata şöyle bir bakın dostlar ve dinleyin. Her şeyin bir ritmi var hayatta.. İnsanların koşuştururlarken ayak sesleri, ağaçların sallanırken yaprakların çıkardığı hışırtılar, kuşların kanat çırpışları, suların akarken şırıltısı, kıyıya vuran dalgaların o ahenkli ritmi… Kedilerin miyavlaması, köpeklerin havlaması, ağaçkakanların o tıktık sesleri…
Kâinata bakın;  dünyayı uzaktan dinleyecek bir alet olsa da dinlesek, dünyanın gök kubbede dönerken çıkardığı mucizevi sesi, güneşin ışıklarını kâinata saçarken ateşinin çıkardığı sesi düşünebiliyor musunuz?
Neden bir insana güzel bir söz söylerken hoşuna gider? Çünkü sizin ağzınızdan çıkan o ses, ruhunu okşamıştır o insanın.
Hele bir de Ezanları, gerçek hakkını vererek okuyanı duyduğunuzda insanın tüyleri diken diken olur.
Sabah verilen Hüseyni Makamındaki Selâ’nın ardından okunan Sabâ Makamındaki ezanı dinlerken insanı alıp bir yerlere götürür. Öğle Ezanında Rast Makamında okunan ezan İnsana Neş’e huzur verir. Hicaz Makamında okunan İkindi Ezanını dinleyin, tevazu ve alçakgönüllülüğünüzü doruğa ulaştırın.
Akşam okunan Segâh makamındaki ezanı dinlerken Beyin nöronlarına etkisi ile  Mistik duygulara erişin. Yatsı ezanını Uşşak makamında duyduğunuzda Derin aşk ve mistik duyguların ifade vasıtasıdır istirahat için faydalıdır ve bütün günün yorgunluğunu atarak gevşeme hissine sahip olursunuz.
Türk Mûsıkîmiz dünyanın en güzel Müziğidir, lâkin, bir türlü Mûsıkîmizi dünyaya anlatamıyoruz. Bir bilseler, bir dinletebilsek, tüm dünyaya Türkiye’den Huzur, barış ve kardeşlik duygularını saçarız.
Güldünüz değil mi?  Ne dediğinizi çok iyi duyar gibiyim “Daha kendimize dinletmeyi öğretemedik, Sen ne diyorsun” a Nurettin J
Haydi bir ritm Tutturalım, yüzümüz gülsün, dilimiz selâm versin, güzel sözler söylesin, kulağımızı güzel seslere açalım, çirkinlikleri duymayalım. Tabiata, insanlara güzel baksın gözlerimiz, ayaklarımız doğru yer gitsin. Ellerinizi üretmek için kullanın, alkışlamak için kullanalım. Kalbimizi sevgiyle dolduralım, oradan sevelim tüm güzellikleri; Yaradanı ve Yaradılanı tabii ki.
Sevgiyle kalın dostlar…

 
Toplam blog
: 41
: 702
Kayıt tarihi
: 31.05.16
 
 

Kabataş Liseli olan Nurettin Erdoğan, ömür boyu eğitime inanan bir yönetici. Küçük yaşlarda girdi..