Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayatın telaşında yaşarken

Hayatın telaşında yaşarken
 

Hayatın telaşında yaşarken veya telaşı olmayan sakin hayatı bizler zamanın içinde telaş içinde yaşar iken, bazı isteklerimiz olur gerçekleşmesini istediğimiz. Bazen de gerçekleşmeyecek kadar arzu ve hırslarımızla dolu olan.

Heyecanlanırız gerçekleşmesi hayali ile bazen uyku uyumadığımız o anlarda. Bazen gerçek olmayan ama gerçek bir istek gibi istediğimiz arzularımızın, masumiyeti hiçte masum değildir. Yırtıcı arzularımızla benliğimizle kazanma hırsı ile sadece kazanmak hırsı ile dolar taşarız. Gönül aynamızı buğulandıran bu anlamsız isteklerimizle, sakin yaşamı telaşa ve kargaşaya sürükler gibi ardına düşer gideriz, etrafımızı hiç görmeyiz.

Sanki sadece yaşam bize aitmiş gibisinde. Evet, çok kötü bir durum bu karşı konulmaz hırsımıza yenik düşmek, en kötüsü. Asıl olan güzelliklerle, telaşa kapılmadan hakkımızda hayırlısı olanı istemek paylaşmak güzellikleri beraberce yaşamaktır. Hâlbuki en başta, hayırlısı olsun diye dua etmeliyiz ve ona göre tevekkül etmeliyiz.

Zaman bize zaten en güzel şekilde, hediyesini verecektir. Zaten zamanı ve anı telaşa ve kargaşaya çirkinliklere bulaştıran bizleriz. Sakin bir yaşamla, karanlık bir gülüşle değil ışıl ışıl bir gülüşle gülümseyerek dünyada misafir olduğumuzun idrakine vararak, hayatımızı birlik beraberlik, içinde sevgi saygı hoş görü ile devam ettirmeliyiz vesselam.

Olmayanların arkasından ısrarla yas tutmak yerine, dualarımızın gerçek olacağına inanarak, gerçek olanın isteyerek sadece kendimiz için değil hepimiz içinde isteyerek bizim için en güzelini bizden daha iyi bilen, âlemlerin rabbi yüce Allah’a dua ederek Ondan isteyerek sabırla bekleyerek vaktimizi geçirsek.

İşte o zaman gönlümüzden hayata yaşama doğru, doğru şeyler olacak yaşanacak isteklerimiz yüce Rahmana yüreğimizden akarak duaya karışarak yüce Allah’a ulaşır. Vesselam selam ve dua ile.

Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..