Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayatın ufak tatları

Hayat çok küçük görünen ama aslında çok büyük olan mutluluklarla doludur. Önemli olan bunların farkında olabilmek. Görmek, duymak, konuşmak, yürümek ne kadar doğal ve olması gereken şeylermiş gibi görünse de bunları yapabiliyor olmak aslında çok büyük bir nimet.

Bazen o kadar ufak şeyleri kendimize dert ederiz ki, sanki dünya başımıza yıkılıyor sanırız. Oysa, sahip olduğumuz ufak şeyler için şükredip, onları büyütmek hiç aklımıza gelmez. Sahip olduklarımız sanki hep doğaldır da sahip olamadıklarımız derttir. Ne zaman ki başka birinin derdi bize kendimizinkinden daha büyük görünür ancak o zaman kendi halimize şükretmek aklımıza gelir. Ama geçici bir süre için. Sanki insan beyninde problem yaratmak için sürekli çalışan bir bölüm var.

Hayat, ne yazık ki toz pembe değil, ama bununla bir şekilde başa çıkabilmek ve savaşmak için ona negatif yönünden değil de pozitif yönünden bakmak gerekiyor. Bir yerde okumuştum, diyordu ki: "eğer yıkanacak çamaşırınız varsa giyecek elbiseniz var demektir, her sabah uyanıyorsanız hala yaşıyorsunuz demektir, bunun için mutlu olmalısınız". Hayatta herkes birine göre daha şanslıdır. Birimizde olmayan bir özellik bir diğerimizde vardır. Ama hepimizin içinde olan, hepimizin sahip olduğu birşey vardır ki o da sevgidir. Sevgiye sahip olmak için hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. O içimizdedir. Sevgisi olmayan biri insan olamaz. Sevgiyle yaklaştığınız birşeyden daha çok keyif almaz mısınız? Hayata da sevgiyle yakalaşırsanız ondan daha büyük bir keyif alırsınız . Karşınızdakine verebileceğiniz en kalıcı şey sevginizdir. Ölseniz bile hissettirdiğiniz, paylaştığınız sevgi kalır asla sizinle ölmez. Sevgi sahip olduğunuz en büyük ve en değerli hazinenizdir. Ama diğer hazineler gibi verdikçe azalmaz tam tersine daha da çoğalır.

Bizi hayatta en çok yıpratan şeyler: hırslar, gereksiz hesaplaşmalar, çekememezliler, kavgalar, kıskançlıklardır. İçimizde bunlar için olan alanı daraltırsak sevgiye daha çok yer açılmaz mı? Dünya daha yaşanır olmaz mı?
Yüreğiniz sevgiyle dolsun.
Işığınız sevgi olsun....

 
Toplam blog
: 10
: 949
Kayıt tarihi
: 24.05.09
 
 

1967 Ankara doğumluyum. Kitap okumaktan, müzik dinlemekten, yazı yazmak ve film izlemekten hoşlanıy..