Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayatının diyet'i!!!!

Hayatının diyet'i!!!!
 

Bildiğim her şeyi unuttum, yeniden öğreniyorum şimdi…..

Hayat devam ederken biriktirirsin cebinde tüm yaşadıklarını, kalır aklının bir köşesinde tecrübelerin. Hayat bu belli mi olur bir gün mutlaka kullanırım bunları dersin.

Daha fazlası olamaz sanırsın, yaşadıkların, gördüklerin, tecrübe edindiklerinden daha fazlası olamaz dersin, daha ne kaldı ki zaten yaşayacak dersin…..

Oysa yanılmışsındır, hayat senin gördüğün gibi değildir, bildiğin hiçbir şeyi bilmediğini fark edersin. Biriktirdiklerinin burada bir geçerliliği yoktur. Buradaki kurallar, işleyiş çok farklıdır çünkü.

Bilmediğin bir dünya burası, başka doğuyor güneş burada, başka bakıyor insanlar, gözlerin anlattığı çok daha derin, sözler daha ağır, bir baktılar mı, bir konuştular mı anlatmak istedikleri çok derinlerden gelir, için için kanarsın o gözlerin anlattığını kavradığında, yaşamdan öğrendiklerin biter işte o noktada, buradaki kuralların geçerliliği baş gösterir, sen çaresizliğinle bakarsın donarsın, iliklerine kadar titrersin, elinden birşey gelmez…. O zaman anlarsın çaresizliği kabullenmek buradan geçiyor dersin.

Bir uçurumun kenarında tutunmuşlardır yaşama, uçurumla komşusundur burada, sana yar olur uçurum, yoldaşlık eder uzun yolculuklarında. Aşağıya bakarsın uçurumun nefesini hissedersin ensende, karşıya bakarsın dağlar kapatmıştır önünü göremezsin….

Yaşamın başka başka yüzlerini görmeye başlarsın… Bildiğin her şey geçerliliğini yitirmiştir, yeniden öğrenme zamanıdır şimdi, her şeyi yeniden başlama, yeniden yol alma zamanıdır… Başkalarının yaşamlarından direnç kazanırsın, onlara bakar daha da dik durusun yaşamda, duruşun, hayatın güç kazanır….

Değişik bir ortama adapte olmaya çalışırken, içinde yeşeren yeni seni de tanımaya çalışırsın, kendi yüzleşmelerinde hangisinin galip geleceğini bilemezsin. Bildiğin birşey vardır; artık senin bildiğin hiçbir şey yoktur, doğruların doğru değildir, sen sen değilsindir artık…..

Kendinde ki bu kabullenme, savaşamama durumuna şaşkınlıkla bakarsın. Bilirsin ki başka çaren yoktur, her savaşın kendinle olacaktır burada, her itirazın dağlara çarpıp yeniden sana dönecektir. Bilirsin böyle olacağını kabul edersin!

Hayatının öncesindeki yaptıkların için DİYET ödemektesin. Hayatının DİYET'i burası senin, burada tüm yaşamının geri kalanı için DİYET ödeyeceksin, bu diyeti ödeyesin ki yaşamının geiye kalan zamanında daha mutlu olasın.

Bu teselliyle daha da güçlü duruyorsun yaşama, daha kabullenilir oluyor olamamışlıklar, imkansızlıklar, çıkışsız yollar, kendi tesellini yine kendinden bulup, kendi içindekileri dinleyerek onlara teselli vererek, ödeyeceğin DİYETin çok uzun olmamasını temenni edeceksin.... Bir çıkış arayarak....

 
Toplam blog
: 127
: 820
Kayıt tarihi
: 22.09.07
 
 

Sıcağıyla bilinen memleketimde bir kış gününde geldim dünyaya. Bütün tezatlıklar hayatımda farklı r..