Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hayatının Kontrolünü Eline Al!

Hayatının Kontrolünü Eline Al!
 

Hayatının Kontrolünü Eline Al!


Çoğu zaman hayatınızın kontrolünü kaybettiğimizin farkında bile olamayacak kadar meşgul oluyoruz… Ve bir gün geliyor ki, yıllar geçmiş ve hayat bizi hiç beklemediğiniz bir yere getirmiş… Hayatımızı kader deyip akışına bırakmak istemiyor isek, seçimlerimizin bizi bir yerlere götürdüğü gerçeği ile yüzleşmek ve bizim hayatımızın kontrolünü ele geçirmek için işimize yarayacak bazı ip uçları…

Hayatının Kontrolünü Eline Al

Arabanızın anahtarını nereye koyduğunuzu hatırlayamadığınız oluyor mu? Konuşurken insanların laflarını ağızlarına tıkayanlardan mısınız? Yenilik peşinde koşarken her şey iyi güzel ama rutin işler söz konusu olunca o işe başlamak bile zor mu geliyor?

Kendini tanı ve ihtiyaçlarını tespit et...

- Unutkanlık ve dağınıklığa karşı ihtiyaç listeleri oluşturabilirler. Mesela her seferinde başvuracakları bir seyahat listesi yapabilir ve bavul hazırlarken bunu kullanabilirler.

- Günlük ve haftalık programlar oluşturabilir, önceliklendirmelerini ve zaman yönetimlerini bunları kullanarak yapabilirler.

- Telefonlarının takvim, alarm gibi uygulamalarından yararlanabilirler.

Durmak Yok…

Hayat bir oyun. Güvensizliklerimizi aşarak bizi geride tutan kilitleri açmalı, büyümekten korkmamalı, yaratmalı ve aşk içinde yaşama çabamızı her durumda sürdürmeliyiz. Bana sorarsanız bunun için gerekli en önemli iki şey kendimizi tanımak ve hayatımızın kontrolünü elimizde tutmaktır. Ve olabilecek en kötü iki şey ise umudu kaybetmek ve durmaktır. DURMAYALIM.

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..