Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatınız berbat

Hayatınız berbat
 

Hiçbir şey yolunda gitmiyor.

Hiçbir işi beceremiyorsunuz, beceriksizsiniz ve hepsi sizin suçunuz.

Değersiz bir insansınız, iyi şeyleri hak etmiyorsunuz siz.

İyi şeyler hiç sizin başınıza gelmiyor. Bütün gün bekliyor, bekliyor, bekliyorsunuz, ama hiçbir şey olmuyor. Başkalarının başına hep iyi şeyler geliyor ama. Üstelik onlar sizin beklediğinizin yarısı kadar bile beklemiyorlar.

Halbuki başkalarının hayatlarında her şey yolunda gidiyor hep. Bütün talihsizlikler yalnızca ve yalnızca sizin başınıza geliyor.

En iyisi çabalamaktan vazgeçin. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın yapamayacaksınız ne de olsa. Başkaları yapabilir, çünkü onların imkanları var, pozisyonları var, paraları var, tanıdıkları var. Ama siz yapamazsınız, o imkanların hiçbirini yaratamazsınız, o yüzden hiç boşuna debelenmeyin.

En iyisi mutsuz olun. Kendinizi berbat hissedeceğiniz, sefil bir hayatın içine hapsedin ve bunu değiştirmek için hiçbir çaba harcamayın. Böyle mutsuz mutsuz yaşayıp gidin.

Hayalleriniz her neyse, vazgeçin onlardan. İsteklerinizden vazgeçin. Erteleyin, nasılsa daha çoook zamanınız var.

Hem şu an sırası değil hayallerinizin peşinden koşmanın, daha yapmanız gereken çok önemli işleriniz var. Ama bu işler gerçekten çok önemli, sizin mutluluğunuzdan, sizin sağlığınızdan, sizin hayatınızdan bile daha önemli. Önemli işleriniz artık ne zaman biterse o zaman mutlu olabilirsiniz. Kısmet.

 

Bu cümleleri okurken, hiçbirine katılmadığınızı umut ediyorum. Bunları okurken zihninizde bir mücadeleci silkinip uyandı ve her bir cümleye tek tek karşı çıkmaya çalıştı. O mücadeleciyi bulun. Ona destek verin ve yukarıda yazanlara birlikte karşı çıkın.

Şimdi elinize kağıt kalem alın ve yukarıdaki cümlelerin hepsine birer cevap yazın. Bu egzersizi bitirdiğinizde, içinizdeki mücadeleciyi güçlendirmiş, harekete geçirmiş olacaksınız. Hayatınızdaki olumsuzluklara karşı çıkacak, haklı olduğunuzu kanıtlamak için mücadele edeceksiniz. Ortaya nasıl bir sonuç çıkacağını deneyip de görmenizi isterim.

Ya da hiçbir şey yapmayıp mutsuz mutsuz yaşamaya devam edin. 

E. Buse Pehlivan

Psikolog ve Yaşam Koçu

http://ebusepehlivan.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 11
: 1310
Kayıt tarihi
: 01.09.13
 
 

2012 yılında ODTÜ KKK Psikoloji bölümünü birincilikle bitirdim. Öğrenim hayatım boyunca çok değer..