Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hayatınız boyunca gerçekten sevdiniz mi?

Hayatınız boyunca gerçekten sevdiniz mi?
 

Hayatımızın her döneminde çevremizde ki insanları severiz. Yaşamın, insan olmanın gereğidir. Sevmek ve sevilmek arzusu bizi hiç terk etmez. Peki sevgi ne demek, sadece aşık olduğumuz insanı mı severiz?

Daha bebekliğimizden başlar sevmek. İlk önce anne ve babamızı severiz. Kardeşlerimizi arada kıskançlıkta olsa severiz. Okula başlayınca arkadaşlarımızı severiz. Komşularımızı, iş arkadaşlarımızı severiz. En son olarak hayatımızı paylaşacağımız o insanı severiz.

Sevginin dereceleri var mı? Herkese duyduğumuz sevgi bir mi? Farklı sevgi türlerini mi içimizde saklıyoruz? Sevmenin derecesini ne ya da kim belirliyor? Hiç bunları düşündünüz mü? Sevgi alınmadan verilmez mi? Yoksa karşılıksız mı severiz insanları?

İnsan sevdimi tam sevmeli. Sevdiğinin uğruna değer verdiğin yargılardan vazgeçebiliyorsan sevgi anlamlıdır. Sevdiğin zaman karşında ki insanın acısı senin acın olmalıdır. Mutlu olduğu zaman mutlu olmalısın. Başarıları senide onurlandırmalıdır. Yoksa gerçek anlamda sevmiyorsundur. İçindeki duyguları sevgi olarak adlandırmaktan başka hiçbir şey yapmamışsındır. Zorlandığın zaman vazgeçebilirsin. Seviyorsan o insana yüreğini açarsın. Seni anlaması için sade ve yalın olarak kalırsın.

Çoğu insanda karşılıksız sevgilerinden bahsederler. Karşılıksız sevgi olmaz. Bence hissettikleri duygu sevgi değil o insana ulaşamamanın verdiği duygudur. Kaçan kovalanır derler ya... Bu sevgilerinden bir müddet sonra vazgeçerler, unuturlar. Sevgi öyle kolay vazgeçilecek, unutulacak bir duygu değildir.

İnsan çoğu zaman kendisine sorar: Gerçekten seviyor muyum? Bu ikileme niye düşeriz? Bunun aslında cevabı çok kolaydır. Kendinize sormanız gereken o insan için ne kadar fedakarlık yapabileceğinizdir. Bu sevgi uğruna nelerden vazgeçebilirsiniz? Onsuz olmak hayatınızda büyük bir boşluğa dönüşüyor mu? Yaşamınızın en anlamlı noktası o kişi mi? Sevginiz uğruna onun hatalarını affedebilirmusunuz? Eğer bunların cevabı evetse seviyorsunuzdur. Bu sorulara evet diyemiyorsanız siz sevmiyor sadece sevmek sevilmek ihtiyacı ile sevdiğinizi sanıyorsunuz.

Yaşamınızda sevipte unutamadığınız kaç kişi var. O insanlar sizde nasıl izler bıraktılar? Geçmişinizi düşününce o insanları iyi mi yoksa kötü mü anıyorsunuz? Kaç kişi için hayatınızda büyük fedakarlıklar yaptınız? Bir düşünün.. Hayatınızda gerçekten sevdiniz mi yoksa sevdim deyip kendinizi mi kandırdınız?

Gerçek anlamda seveceğiniz ve sevileceğiniz kişilerle bir ömür boyu mutlu olmanız dileğiyle....

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..