Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

HAYATINIZ YOLUNDA MI?

 

Hayatınızı yoluna sokmak!

Güzel bir deyim. İşleri, hayatı bir düzene koyup yoluna devam etmek, sonuca ulaşmak ve yenilerine yer açmak demek aslında.

Peki, gerçekten yolunda mı hayat?

Yaşadığımız kültür, Dünyayı saran virüs, ekonomik çöküntü, sınır ve düşman sorunları, döviz yükselmesi diye diye birçok madde sıralayabiliriz. Sıraya koyduğumuz işlerin ertelenmesi, mecburi ileri tarihe alınması ve vakit kaybı da işin diğer tarafı…

Neyi nereye nasıl yetiştirme çabası ve planlamaların ertelenmesi ile başlayan stres bozukluğu ve panik atak sendromları…

Bir taraftan da ekonomik özgürlüğün git gide elden kaybedilmesi ve buna bağlı işlerin ileri tarihlere alınıp, hedeflerimizin aksaması…

Tamamen tüketmeye bağlı bir Dünya’ da üretmeye çalışmak, hepimiz için yorucu ve sancılı bir süreç. Bu süreçte sabır dilesek de, bir süre sonra tabiri caizse kayış kopma durumuna gelip, anksiyete veya depresyon gibi sıkıntılar baş gösteriyor.

Pekala, nasıl yolunda olacak her şey?

Zor olacak ve gerçekten sabırlı olmayı öğrenmemiz gerekecek. Planlı olmamız gerekecek. Başarılı olmuş bütün insanların karakteristik özelliği, ortama ayak uydurma diye tabir ettiğimiz deyimi gerçekleştirmektir. Okumak, bilgilenmek, doğruyu ayırt edebilmek, kendimizi eğitmek bunların başında geliyor. Kontrol sizde olduğunda, her şey yolunda olacaktır.

İnsanlarla mesafeli olmayı, hayvanları sevmeyi, dijital ortamı doğru kullanmayı, egzersiz yapmayı, yeme içme alışkanlıklarımızı ve en önemlisi belki de kendimizi tanıyıp karşı tarafla doğru iletişim kurmayı öğrendiğimizde her şey yolunda olacaktır.

Hedefinin ne olduğunu, planladığın hedefin, adımları ve olasılıklarını hesaplamayı, her zaman bir B planın olması gerektiğini öğrendiğimiz de her şey yolunda olacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..