Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayatınıza hiç aynadan baktınız mı?

Sen hiç aynaya bakıyor musun? diye sorduğumuzda karşıdaki kişi önce bir şaşırır. O anda öfkelense mi, gülse mi, ağlasa mı? duygu karmaşası yaşar sonra kendi algısı neyi emrediyorsa ilgili tepkiyi gösterir.

Şimdi soruyorum okuyucularıma hiç hayatınıza bir aynadan baktınız mı? çok basit yöntem ile hayatımızı hayallerimizi ne istediğimizi, nelerin bizi kızdırdığını,sevindirdiğini, üzdüğünü kısacası kendimizi yeniden gözden geçirmeyi sağlayabiliriz. Şimdi geçelim bir aynanın karşısına ve kendimizi aynaya sesli bir şekilde anlatalım neden sesli? Çünkü beynimiz sesiz kaldığında  düşünce ve duygu karmaşası yaşar. Bilim adamları der ki özellikle sınavda çokca söylenir ;soruyu okuyup şıklara baktığınız zaman ilk vermiş olduğumuz karar genelde doğru şık olarak karşınıza çıkar.Üzerinde çok düşündüğümüzde yanlış cevaba gidebiliriz. Duygularımızı ve kendimizi  5N 1K  yönetimiyle rahatlıkla anlatabiliriz. Ne,nerede,nasıl,ne zaman,neden ve Kim? bu soruları kendimizi anlatırken kullandığımızda  tanımlamalarımız doğru olacaktır. Bu işin teori kısmı. Asıl önemli olan kendimize dürüst olmak özeleştirimizi yapmak. Korkmamıza gerek yok işte ayna'nın işlevselliği burada başlıyor anlatacaklarımızı bir tek ayna dinliyor ve izliyor. Burada önemli olan kendimizi olduğumuz gibi yansıtmak  torpil geçmeyelim ancak sert bir şekilde eleştirmeyelim evet  sadece dürüst olalım aynaya kendimizi yansıtalım.

Ve son söz

Ayna ayna söyle bana sence ben kim olduğumu öğrendim mi? Unutmayalım insanların mayası hep iyidir. sevgi doludur. hırslarımızı bıraktığımızda sadece özümüze döndüğümüzde içimizdeki sevgi ortaya çıkacaktır ve gökkuşağı gibi yayılacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 8
: 459
Kayıt tarihi
: 01.09.16
 
 

Rana Seyyide Uztetik  1977 İsviçre de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul  Anadoluhisarı Ticaret Lise..