Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '13

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Hayatınızda cankurtaranınız var mı?

Hayatınızda cankurtaranınız var mı?
 

network marketing


Hayatımız boyunca her zaman birilerini kopyalarız, bebek iken bir çocuğu, bir çocuk iken bir genci, bir genç iken bir yetişkini. İş hayatımızda aynı bu şekilde ilerler her zaman çevremizdekiler ne yapıyorsa onu yapmak isteriz. Çünkü toplumun ön yargıları bu çizgiyi geçmenizi engeller. Siz ve çevreniz size çizmiş olduğu çemberde yaşarsınız.

Burası güvenli bir çemberdir, sosyal sigortanız vardır, evinizden işinize, işinizden evinize gidersiniz, televizyon karşısına geçip devekuşunun toprağa kafasını sokması gibi dertlerinizden sıkıntılarınızdan kurtulup kafanızı dağıtmak istersiniz ve bu bir ömür böyle sürer.

İşiniz her ne olursa olsun bu güvenli bir yoldur. Her aybaşında kovanız dolar ve ay sonunda boşalır. Siz hep böyle olacağınızı sanırsınız. Bu sırada bu çemberden çıkamayacağınızı düşündüğünüz için çalıştığınız yerlerde her türlü onur kırıcı davranışa boyun eğmek zorunda kalırsınız. Çünkü buna mecbursunuz maalesef bundan başka bir alternatifiniz yok.

O zaman her ne iş yaparsanız yapın geç kalmadan bir daha düşünün şimdi;

Yarın birden geliriniz kesilirse ne yaparsınız?

İşten çıkarılırsanız ne olur?

Ya hastalanırsanız veya sakat kalırsanız ve çalışamaz duruma gelirseniz?

Ya tıbbi bir aciliyet nedeniyle bütün tasarruflarınızı harcamak zorunda kalırsanız?

Ya kara günler için ayırdığınız yatırımlar bir gecede yok olup giderse?

Yarın geliriniz kesildi diyelim, kiranızı nereye kadar ödeyebilirsiniz? Kredi kartlarınızı nereye kadar erteleyebilirsiniz? Peki ya çocuklarınızın okul masrafları, faturalar, mutfak masrafları? Bunları nereye kadar finanse edebilirsiniz?

Altı ay mı? Yoksa üç ay mı? Ya da üç hafta mı?

Günümüz Türkiye’si ekonomik şartlarında hanginizin öyle ya da böyle borcu yok ki. İşsizlik oranı genç nüfusta ortalama %20 civarlarında söyleniyor, ya gizli işsizlik oranı nedir?  Bunun ne demek olduğunu kısaca anlatmak gerekirse depo görevlisi olarak iş müracaatı alan firmalara gönderilen CV’lerdeki Yüksek Lisans mezunu adaylarının oranından bunu daha iyi anlayacaksınız.

Yarın çok geç kalmadan bugün hayatınızı kurtaracak bir şeyler yapın. Size mevcut durumunuzu bozmadan disiplinli ve istikrarlı çalışarak kendinize bir cankurtaran sunmamı ister misiniz?

O zaman beni takip etmeye devam edin…

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..